Πρωταθλητές στην Πρέβεζα Λοϊζάς και Ασλανισβίλι

 
Πρωταθλητές στην Πρέβεζα Λοϊζάς και Ασλανισβίλι
tn team Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 - 14:09

Ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διεθνές πρωτάθλημα U18 της ITF που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Πρέβεζα.

Σε ελληνικά χέρια πήγαν όλοι οι τίτλοι στα ταμπλό του J60 τουρνουά της ITF στην Πρέβεζα, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα στα γήπεδα της Γ.Ε. Πρέβεζας.

Στον τελικό των αγοριών έγινε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο κορυφαίων του ταμπλό, του Νο.1 Ανδρέα Λοϊζά και του Νο.2 Finbar McGarvey.

Μετά από 3 κλειστά σετ, ο 16χρονος αθλητής του Ο.Α. Αθηνών, Νο.1 στην Ελλάδα στα 18άρια και Νο.266 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, πήρε τη νίκη επί του Βρετανού με 7-6 (4), 3-6, 6-4.

Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για τον Λοϊζά, που κατέκτησε τον 3ο τίτλο του στη φετινή σεζόν σε επίπεδο ITF στα μονά, μετά από τα επίσης J60 τουρνουά της Λευκωσίας και των Σκοπίων. Έχει κερδιει και 2 τίτλους στα διπλά, στο J5 της Μυτιλήνης πέρσι (με τον Νίκο Μπακιρτζή) και στο J60 του Βελιγραδίου φέτος (με τον Στέφανο Πουρναρόπουλο).

Στον τελικό των κοριτσιών U18, που ήταν ελληνική υπόθεση, η Άρτεμις Ασλανισβίλι επικράτησε της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου με 5-7, 6-4, 6-1.

Ήταν ένα επίσης πολύ ωραίο παιχνίδι, με την 15χρονη Παναγιωτίδου του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.2 στη χώρα μας στα 18άρια, να παίρνει το 1ο σετ. Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο η Ασλανισβίλι κατάφερε να κάνει την αντεπίθεση, η οποία κράτησε και στο 3ο σετ, όπου είχε περισσότερες δυνάμεις και έφτασε στην ανατροπή.

Η 16χρονη Ασλανισβίλι, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.1 στη χώρα μας στα 18άρια, αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων και της Collective Tennis School, κατέκτησε τον 1ο τίτλο της στα μονά σε διοργάνωση της ITF. Στα διπλά έχει 2 τίτλους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του τουρνουά, αφού χθες κέρδισε και αυτό το τρόπαιο μαζί με τη συναθλήτριά της στην Collective, Θεοδώρα Κούσιου. Η Άρτεμις είχε κερδίσει επίσης το J4 της Κέρκυρας πέρσι τέτοια εποχή, μαζί με την Αλεξάνδρα Μάγια.

Το τουρνουά της Πρέβεζας ολοκληρώθηκε με όλους τους τίτλους να πηγαίνουν σε Έλληνες αθλητές. Όπως είπαμε στο διπλό των κοριτσιών κέρδισαν τον τίτλο οι Ασλανισσβίλι και Κούσιου, ενώ στο διπλό των αγοριών πρωταθλητές ήταν οι Σταύρος Μαστρογαμβράκης και Χρήστος Γκλαβάς.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά της Πρέβεζας

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots