16άδα στο Πανευρωπαϊκό U18 Τσιτσιπάς και Ασλανισβίλι

 
Παύλος Τσιτσιπάς
Παύλος Τσιτσιπάς Άρτεμις Ασλανισβίλι
tn team Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 - 1:04

Μεγάλες νίκες πέτυχαν στο Klosters της Ελβετίας σήμερα ο Παύλος Τσιτσιπάς και η Άρτεμις Ασλανισβίλι, που θα συνεχίσουν στη φάση των "16" στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 18άρια. Πολύ κοντά στις προκρίσεις έφτασαν η Μιχαέλα Λάκη και ο Ανδρέας Λοϊζάς.

Στον αγώνα που έκλεισε το σημερινό πρόγραμμα, σχεδόν τα μεσάνυκτα στο Klosters της Ελβετίας, η Άρτεμις Ασλανισβίλι πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη εις βάρος της Αυστριακής Tamara Kostic, Νο.17 στο ταμπλό και Νο.67 στον κόσμο στα juniors, με 7-5, 7-5.

Ήταν η 2η νίκη της Ασλανισβίλι στη μεγάλη διοργάνωση του Klosters και την έβαλε στην τελική 16άδα, εκεί όπου θα έχει μια ακόμα πολύ δύσκολη αναμέτρηση, με τη 18χρονη Πολωνή Zuzanna Pawlikowska, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.53 στην παγκόσμια κατάταξη U18.

Τη 2η νίκη του πέτυχε και ο Παύλος Τσιτσιπάς, που επίσης προκρίθηκε στους "16" καλύτερους, κερδίζοντας νωρίτερα τον Αυστριακό Benedikt Szerencsits, με 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς είχε βγάλει στον προηγούμενο γύρο εκτός τον Νορβηγό Nicolai Budkov Kjaer, Νο.7 στο ταμπλό. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον 18χρονο Σουηδό Sebastian Eriksson, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.40 στον κόσμο.

Δεν κατάφεραν να συνεχίζουν στο τουρνουά ο Ανδρέας Λοϊζάς και η Μιχαέλα Λάκη, που έφτασαν αμφότεροι κοντά σε μεγάλες νίκες.

Ο Λοϊζάς έφτασε πολύ κοντά σε τεράστια νίκη επί του Σουηδού Kevin Edengren, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.28 στην παγκόσμια κατάταξη U18, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα στο tie-break του 3ου σετ, με 6-3, 4-6, 7-6 (4).

Η Λάκη αποκλείστηκε στον 2ο γύρο, όπου αντιμετώπισε τη Σέρβα Teodora Kostovic, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.24 στον κόσμο. Η Ελληνίδα παίκτρια ήταν κοντά στη νίκη και ήταν μπροστά με 4-1 στο 3ο σετ, όμως το ματς διακόπηκε λόγω βροχής και αυτό χάλασε το ρυθμό της, με τη Σέρβα να κάνει την ανατροπή όταν συνεχίστηκε, επικρατώντας με 4-6, 7-5, 7-5.

Αύριο, εκτός από τις μάχες του Τσιτσιπά και της Ασλανισβίλι στα μονά, θα παίξουν και για τα διπλά οι Ασλανισβίλι και Λάκη, που θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Ariana Geerlings και Marta Soriano Santiago.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots