Τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού U18 η Ασλανισβίλι

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι © tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 - 17:09

Μερικές ώρες μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε εις βάρος της Tamara Kostic, η Άρτεμις Ασλανισβίλι απέκλεισε και την Zuzanna Pawlikowska, Νο.53 στον κόσμο στα juniors, για να προκριθεί στην καλύτερη 8άδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Klosters της Ελβετίας. Πολύ καλός αγώνας και από τον Παύλο Τσιτσιπά, που ολοκλήρωσε την πορεία του στη 16άδα.

Μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία ξενύχτησε χθες μέχρι να κερδίσει τα μεσάνυκτα τελικά την Tamara Kostic, No.12 στο ταμπλό και Νο.67 στον κόσμο στα juniors.

Περίπου 14 ώρες μετά έπρεπε να ξαναβγεί στο court για να αντιμετωπίσει ακόμα μια από τις κορυφαίες του τουρνουά, την Πολωνή Zuzanna Pawlikowska, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.53 στον κόσμο στα 18άρια.

Κάνοντας ένα εξαιρετικό ματς, η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.308 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, πήρε τη νίκη με 6-4, 7-6 (3) και την πολύ μεγάλη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, στο Klosters της Ελβετίας.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη πρόκριση της Αρτέμιδος, Νο.1 στα 18άρια στην Ελλάδα, που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Σλοβάκα Nina Vargova, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.17 στον κόσμο στα juniors, σε ένα πολύ μεγάλο ματς.

Στη φάση των "16" αγωνίστηκε σήμερα και ο Παύλος Τσιτσιπάς, που επίσης έκανε πολύ καλό ματς και "άγγιξε" την πολύ μεγάλη πρόκριση για την τελική 8άδα.

Μετά όμως από τρια πολύ γεμάτα σετ, υπέστη τελικά την ήττα από τον Σουηδό Sebastian Eriksson, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 18, με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7).

Θυμίζουμε πως ο Παύλος, έχοντας μπει στο τουρνουά από το Νο.356 του κόσμου στα juniors, απέκλεισε τον Αυστριακό Benedikt Szerencsits, Νο.310 στον κόσμο, καθώς και τον Νορβηγό Nicolai Budkov Kjaer, Νο.24 στον κόσμο!

Οι αγώνες συνεχίζονται στο Klosters και ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και στη συνέχεια, καθώς η Ασλανισβίλι και η Μιχαέλα Λάκη αναμένεται να κάνουν αυτό το απόγευμα την πρεμιέρα τους στο διπλό, αντιμετωπίζοντας τις Ισπανίδες Ariana Geerlings και Marta Soriano Santiago.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots