Φιναλίστ στο Πλόβντιβ η Παναγιωτίδου

 
Φιναλίστ στο Πλόβντιβ η Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 - 13:36

Ένα πολύ καλό τουρνουά έκανε στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας η Λυδία Παναγιωτίδου, η οποία ήταν φιναλίστ στο μονό και ημιφιναλίστ στο διπλό του Plovdiv Cup U14, τουρνουά 2ης κατηγορίας της Tennis Europe.

Η Παναγιωτίδου πέτυχε 4 νίκες στο μονό της χωμάτινης διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας στα 14άρια της Tennis Europe.

Ξεκίνησε με νίκη επί της Βουλγάρας Maya Kirilova με 6-0, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο επιβλήθηκε της Βουλγάρας Viktoria Nikolova με 6-0, 6-0. Στα προημιτελικά κέρδισε μια ακόμα Βουλγάρα, τη Νο.5 του ταμπλό, Rada Koleva, με 6-2, 6-0, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και τη Ρωσίδα Nina Pozdniak στα ημιτελικά.

Για τον τελικό έπαιξε σήμερα με τη Βουλγάρα Raya Kotseva, από την οποία ηττήθηκε σε ένα κλειστό παιχνίδι, με 6-3, 6-4.

Στο διπλό η Παναγιωτίδου συνεργάστηκε με τη Ρουμάνα Veronika Cervac, φτάνοντας έως την ημιτελική φάση. Πρώτα κέρδισαν τις Ουκρανές Marta Shpinarova και Veronika Varvarenko με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασαν το εμπόδιο της Μελίνας Γανίτη και της Anisia Ghica με walkover. Στα ημιτελικά, γνώρισαν την ήττα από τις Kotseva και Pozdniak με 6-3, 6-2.

Στο Πλόβντιβ αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα και ο Αλέξανδρος Αυγέρης, ο οποίος έφτασε μέχρι τους "16" στα μονά και ήταν ημιφιναλίστ στο διπλό.

Ο Αυγέρης κέρδισε τον Βούλγαρο Nikola Bozhilov με 6-4, 6-3, αλλά ηττήθηκε στον 2ο γύρο στις λεπτομέρειες από το Νο.6 του ταμπλό, τον Ρώσο Timur Gordeev, με 3-6, 7-6 (7), 6-3.

Στο διπλό, μαζί με τον Vladislav Chiburaev, νίκησαν τους Boris Dimitrov και Momchil Markov με 6-4, 7-6 (4) στον 1ο γύρο, καθώς και τους κορυφαίους του ταμπλό, Oleg Chiburaev και Kristian Simek στα προημιτελικά, με 7-6 (5), 7-6 (5).

Άγγιξαν την πρόκριση στον τελικό, αλλά ηττήθηκε έπειτα από ένα γεμάτο ματς από τους Ρουμάνους Alexandru Darius Craciun και Albert Ionut Pipie, με 4-6, 6-3, 10-8.

Τέλος, στα προκριματικά των κοριτσιών συμετείχε στα μονά η Μελίνα Γανίτη, η οποία ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Viktoria Nikolova με 6-4, 6-2.

Στα διπλά, η Γανίτη και η Ρουμάνα Ghica κέρδισαν τις Βουλγάρες Maria Dimova και Ava Pakova με 6-3, 6-3 για να μπουν στα προημιτελικά, όπου δεν αγωνίστηκαν, με τις Cervac και Παναγιωτίδου να ξεπερνούν με walkover το εμπόδιο τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots