Την 6η θέση η Εθνική αγοριών στα 16άρια

 
Την 6η θέση η Εθνική αγοριών στα 16άρια
tn team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 18:43

H Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U16 ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Σερβίας και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Latiano της Ιταλίας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στο τουρνουά.

Η Εθνική μας συμμετείχε στο προκριματικό τουρνουά της Zone C του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 στα αγόρια, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Στο σημερινό ματς για τις θέσεις 5-6, η ομάδα μας ηττήθηκε από τη Σερβία με 3-0.

Ο Γιάννης Σακκάς ηττήθηκε από τον Aleksa Oparnica με 6-2, 6-4 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια ο Ανδρέας Μεσσής κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Ognjen Milic, No.30 στην Ευρώπη στα 16άρια, αλλά τελικά ηττήθηκε και εκείνος, με 7-5, 5-7, 6-3.

Πολύ κλειστό ήταν και το παιχνίδι του διπλού, όπου Milic και Oparnica επικράτησαν του Σακκά και του Στέφανου Πουρναρόπουλου με 5-4 (3), 6-3.

Η Σερβία πήρε έτσι την 5η θέση στο τουρνουά του Latiano στη νότια Ιταλία, αφήνοντας την Ελλάδα στην 6η. Την 7η θέση πήρε η Σλοβενία, που κέρδισε με 3-0 το Ισραήλ.

Η Ελλάδα είχε ηττηθεί στο πρώτο της νοκ άουτ παιχνίδι την Τετάρτη από τη Γαλλία με 3-0 και έτσι έπαιξε για τις θέσεις 5-8, κερδίζοντας το Ισραήλ με 2-1 την Πέμπτη και γνωρίζοντας την ήττα σήμερα από τη Σερβία.

Η Ιταλία και η Ρουμανία προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απ' αυτό το τουρνουά. Η τελική φάση θα γίνει στο Le Touquet της Γαλλίας από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου και θα συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι 5 καλύτερες του τουρνουά, θα προκριθούν στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots