Τίτλος στο διπλό, πρόκριση στον τελικό του μονού για Φασουλά στην Κάλυμνο

 
Νεφέλη Φασουλά
Νεφέλη Φασουλά © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:02

Η Νεφέλη Φασουλά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του Kalymnos Junior Cup στην Κάλυμνο, μαζί με τη Μέριλιν Σεραφίδου, ενώ αύριο θα διεκδικήσει και τον τίτλο στο μονό, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο διαδοχικό τελικό της σε Tennis Europe τουρνουά. Στους τελικούς προκρίθηκαν και η Κωνσταντίνα Βολονάκη και ο Θανάσης Ζαβουργιανός, ενώ πρωταθλητές στο διπλό αγοριών ήταν οι Βασίλης Λυκουρέσης και Μιχάλης Γενεθλίου.

Μετά από την πολύ καλή της εβδομάδα στην Αθήνα και την παρουσία στον τελικό του Tennis Europe U14 που φιλοξένησε ο Ο.Α. Αθηνών, η Νεφέλη Φασουλά προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό σε Tennis Europe, στην Κάλυμνο αυτή τη φορά, που θα είναι ο 2ος συνεχόμενος.

Συγκεκριμένα η Φασουλά κέρδισε σήμερα την Αντωνία Παπαγαπητού με 6-0, 6-1 και με μόλις 4 χαμένα games αθροιστικά πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει να κάνει το "double" στο τουρνουά 3ης κατηγορίας U14 Tennis Europe της Καλύμνου.

Στον τελικό θα συναντήσει την Κωνσταντίνα Βολονάκη, No.1 στη χώρα μας στα 12άρια, που μετά από αρκετές επιτυχίες στα 12άρια συμπεριλαμβανομένων και 3 τίτλων Tennis Europe, προκρίθηκε στον 1ο της τελικό σε ένα 14άρι Tennis Europe τουρνουά, κερδίζοντας μάλιστα σήμερα την Ουκρανή Irma Chukhlich, No.1 στο ταμπλό και Νο.315 σε όλη την Ευρώπη στα 14άρια, με 6-3, 6-2.

Όπως είπαμε η Φασουλά πηγαίνει για δυο τίτλους στην Κάλυμνο, αφού σήμερα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό, μαζί με τη Μέριλιν Σεραφίδου από την Κύπρο, με την οποία κέρδισαν στον τελικό τις Άννα και Αντωνία Παπαγαπητού με 6-4, 6-0.

Και στο τουρνουά των αγοριών είχαμε Έλληνα νικητή στο διπλό, καθώς και ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του μονού.

Στον σημερινό τελικό του διπλού, ο Βασίλης Λυκουρέσης και ο Κύπριος παρτενέρ του, Μιχάλης Γενεθλίου, νίκησαν τους Νο.2 του ταμπλό, Luka Chekalin και Jayden Oladimeji, με 7-6 (4), 6-7 (4), 10-2. Ο Λυκουρέσης, ο οποίος ήταν φιναλίστ πέρσι στο ίδιο τουρνουά στο διπλό, κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε τουρνουά της Tennis Europe.

Στα μονά, ο Θανάσης Ζαβουργιανός κέρδισε τον Ορέστη Γιαννόπουλο με 6-1, 6-0 και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό, Robert Kaminskiy. O Κοσοβάρος αθλητής κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Ιάσονα Ροβά με 6-1, 6-1.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του Kalymnos Junior Cup εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots