Τελικός στη Λεμεσό για την Μπεκιάρη - ημιτελικά ο Τσοκανής

 
Τελικός στη Λεμεσό για την Μπεκιάρη - ημιτελικά ο Τσοκανής
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 17:19

Η Ειρήνη Μπεκιάρη έκανε μεγάλο ματς σήμερα στο Famagusta Tennis Club της Λεμεσού και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε Tennis Europe διοργάνωση στα μονά. Στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης ο Θεόφιλος Τσοκανής.

Η Μπεκιάρη πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 6-0, 6-0 απέναντι στη Ρωσίδα Maneshina Polina, για να προκριθεί στον τελικό του TE U12 Famagusta Club, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe.

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός στα μονά σε διοργάνωση της Tennis Europe για την Μπεκιάρη, αθλήτρια του Ροδιακού Ο.Α., που βρίσκεται στο Νο.5 της χώρας μας στα 12άρια.

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη φάση των ομίλων, η Μπεκιάρη είχε πάρει την 1η θέση στο Group C, χάνοντας μόνο 7 games σε 3 αναμετρήσεις. Είχε κερδίσει την Ουγγαρέζα Franciska Kuti με 6-1, 6-0, την Κύπρια Μαργαρίτα Κωνσταντίνου με 6-2, 6-0 και την Ισραηλινή Agam Shiran με 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια κέρδισε την Κύπρια Αλεξία Στρίκα στα προημιτελικά με 3-6, 6-1, 10-5, ενώ σήμερα δεν έχασε ούτε ένα game από την Polina, για να μπει στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο τη Sophia Arpa από τη Μάλτα, μια πάικτρια που έχει κερδίσει τίτλο Tennis Europe στο παρελθόν, πριν 2 μήνες στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Στο μονό των αγοριών, στα ημιτελικά προκρίθηκε ο Θεόφιλος Τσοκανής, που κέρδισε τον Κύπριο Αναστάση Μωσαϊκό με 7-6 (5), 6-0.

Ο Τσοκανής είχε πάρει την 1η θέση στο Group F, κερδίζοντας τον Ουκρανό Timur Goncharenko με 6-0, 6-0, τον Κύπριο Σιλουανό Κορομιά με 6-0, 6-1 και τον Ούγγρο Niko Chernobrovkin με 4-6, 6-2, 10-6.

Αύριο ο αθλητής του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου, Νο.3 στην Ελλάδα στα 12άρια, θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Alexander Florov, για μια θέση στον τελικό.

Τέλος, να σημειωθεί πως στη Λεμεσό αυτή την εβδομάδα έπαιξε και ο Στέφανος Καλαϊτζάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη φάση των ομίλων του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots