Με νίκη ξεκίνησε στο Foro Italico της Ρώμης η Πρωιμάκη!

 
Με νίκη ξεκίνησε στο Foro Italico της Ρώμης η Πρωιμάκη!
tn team Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 - 16:40

Μεγάλη επιτυχία για τη Μυρτώ Πρωιμάκη, που κέρδισε τον πρώτο της αγώνα στο ιστορικό Foro Italico της Ρώμης και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της δυνατής junior διοργάνωσης στα 16άρια του Internazionali d' Italia. Στη Ρώμη αγωνίστηκαν και οι Κατερίνα Ουσταμπασίδου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου.

Η Πρωιμάκη έκανε σήμερα την πρεμιέρα της στο 16άρι τουρνουά juniors του Internazionali d' Italia, πετυχαίνοντας τη νίκη εις βάρος της Ιταλίδας και προερχόμενης από τα προκριματικά Diana Rolli, με 7-6 (3), 6-3.

Έκανε πολύ καλό ματς η αθλήτρια του Ο.Α. Σούδας, Νο.3 στην Ελλάδα στα 16άρια και Νο.189 στην Ευρώπη, η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει μια ακόμα Ιταλίδα, την Alessandra Fiorillo, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.99 στην Ευρώπη, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών έπαιξε και η Κατερίνα Ουσταμπασίδου, στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στην Ελλάδα στα 16άρια και Νο.6 στο ταμπλό (Νο.79 στην Ευρώπη στα 16άρια), πήρε το 1ο σετ αλλά τελικά υπέστη την ήττα από την Ιταλίδα qualifier, Anna Nerelli, με 4-6, 6-3, 6-0.

Ελληνική εκπροσώπηση από τις Ουσταμπασίδου και Πρωιμάκη θα έχουμε και στο διπλό, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους απέναντι στις Ιταλίδες Martina Cerbo και Beatrice Vittoria Gatti.

Τέλος, στο τουρνουά της Ρώμης αγωνίστηκε και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, η οποία συμμετείχε στο ταμπλό των προκριματικών των κοριτσιών, όπου γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Silvia Dalle Molle με 6-2, 6-0.

Οι αγώνες των προκριματικών έλαβαν χώρα στο κοντινό Tennis Club Due Ponti, των κύριων ταμπλό όμως γίνονται στο Foro Italico, με τις Πρωιμάκη και Ουσταμπασίδου να βιώνουν μια μοναδική εμπειρία, βρισκόμενες στον ίδιο χώρο με τους μεγάλους πρωταθλητές του τένις που αγωνίζονται στο 1000άρι της Ρώμης.


H Ουσταμπασίδου και η Πρωιμάκη με την Iga Swiatek


Η Πρωιμάκη με την Coco Gauff

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots