Νέα επιτυχία για την Ουσταμπασίδου: Συμπεριλήφθηκε στην αναπτυξιακή ομάδα της ITF

 
Νέα επιτυχία για την Ουσταμπασίδου: Συμπεριλήφθηκε στην αναπτυξιακή ομάδα της ITF
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 11:19

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου επιλέχθηκε από την ITF για να συμμετέχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Grand Slam Player Development, που θα της δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Γερεβάν της Αρμενίας, να λάβει μέρος σε μερικά δυνατά τουρνουά και να συμμετέχει σε training camp με κορυφαίους προπονητές, τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, που επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία γι' αυτό το πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα βάσει των επιδόσεων και των επιτυχιών της στα τουρνουά της Tennis Europe.

Η Ουσταμπασίδου, η οποία είναι γεννημένη το 2009, βρίσκεται στο Νο.83 της κατάταξης κοριτσιών U16 στην Ευρώπη, ενώ στο Race για το Monte-Carlo, τη φετινή κατάταξη δηλαδή στα 16άρια, είναι στο Νο.11.

Θα συμμετέχει στην ομάδα Grand Slam Player Development/ITF/Tennis Europe 2024 Touring Team, με την οποία θα ταξιδέψει στις 11 Ιουνίου για το Γερεβάν της Αρμενίας, όπου θα μείνει 1,5 περίπου μήνα. Θα λάβει μέρος σε δυο training camp εκεί και θα λάβει μέρος σε 4 τουρνουά της ITF στα 18άρια, δυο της κατηγορίας J60 και δυο της κατηγορίας J30. Μαζί με τη αποστολή θα είναι δυο προπονητές της ITF, ο Aleksander Jurgens και η Olha Khaniukova.

To Grand Slam Player Development Programme (GSPDP) είναι ένα πρόγραμμα που προσκαλεί ταλαντούχους junior παίκτες απ' όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και τους βοηθάει να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες, στηρίζοντας οικονομικά τέτοιου τύπου αποστολές. Δημιουργήθηκε το 1986 και χρηματοδοτείται από το συμβούλιο των Grand Slam, έχοντας συνεισφέρει μέχρι στιγμής 60 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Το 2023, στην κατηγορία των 18 ετών, είχε επιλεγεί μια ακόμα Ελληνίδα παίκτρια, η Μιχαέλα Λάκη.

Μεταξύ των πολλών παικτών που έπαιξαν επαγγελματικά και βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα στο παρελθόν, βρίσκονται και οι Victoria Azarenka (2004), Simona Halep (2005), Ons Jabeur (2008), Jelena Ostapenko (2010, 2011, 2012), Qinwen Zheng (2018) και Grigor Dimitrov (2004, 2005, 2006).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots