Στο κυρίως ταμπλό η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη Φωτογραφία: Holger Luhr
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 - 18:05

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη χρειάστηκε να παίξει μετά από καιρό σε προκριματικά διοργάνωσης 15.000 δολαρίων, αλλά έφερε εις πέρας την αποστολή της, κερδίζοντας δυο αγώνες για να μπει στο κυρίως ταμπλό στο τουρνουά της Αττάλειας.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.755 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.394 στην κατάταξη των γυναικών στην ITF, δίνει το 7ο συνεχόμενο τουρνουά της στην Αττάλεια, όπου βρίσκεται τους τελευταίους 2 μήνες.

Στα 4 τελευταία τουρνουά είχε μπει απευθείας στο κυρίως ταμπλό, όμως αυτή την εβδομάδα υπήρξαν πολλές συμμετοχές από παίκτριες που είναι ψηλότερα στην κατάταξη κι έτσι έπρεπε να παίξει στα προκριματικά.

Πήρε bye για τον 2ο γύρο, ως Νο.4 του ταμπλό, όπου κατάφερε να κερδίσει τη Γερμανίδα Chantal Sauvant, με 6-2, 6-4. Σήμερα αντιμετώπισε μια ακόμα Γερμανίδα για τον 3ο προκριματικό γύρο, την Anja Wildgruber, παίρνοντας επίσης μια σχετικά άνετη νίκη, με 6-2, 6-3.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, η Σαπφώ θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή Nicole Khirin, που είναι 20 ετών και βρίσκεται στο Νο.996 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κερδίσει αυτό το ματς, είναι πολύ πιθανό να αναμετρηθεί στον 2ο γύρο με τη Βραζιλιάνα Gabriela Ce, που είναι η καλύτερη παίκτρια του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο.241 της WTA!

Στο τουρνουά των ανδρών συμμετείχε ο μεγάλος αδερφός της Σαπφούς, Μιχάλης Σακελλαρίδης, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο από τον Τούρκο Umut Akkoyun, με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots