Ήττα για τη Δέσποινα στο 60άρι της Γκραν Κανάρια

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 - 12:43

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα στο πολύ δυνατό τουρνουά των 60.000 δολαρίων του San Bartolome de Tirajana στην Γκραν Κανάρια της Ισπανίας.  

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.2 της χώρας μας και Νο.226 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, δεν τα κατάφερε στον αγώνα του 1ου γύρου καθώς ηττήθηκε έπειτα από μεγάλη μάχη με τη Χιλιανή Barbara Gatica, Νο.349 στην κατάταξη της WTA και Νο.64 στην κατάταξη της ITF, με 6-3, 7-6 (3).

Και τα δυο σετ ήταν γεμάτα και ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά. Η 24χρονη Gatica, η οποία διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της και πήρε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, είχε σταθερά το προβάδισμα στο 1ο σετ από νωρίς και παρά τα πολλά γεμάτα games κατάφερε να το κερδίσει με 6-3.

Στο 2ο σετ η Δέσποινα έκανε την αντεπίθεσή της, προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ, χάνοντας και ένα set point στο 8ο game για το 6-2. Η Χιλιανή κέρδισε τελικά τα 4 επόμενα games, το σετ οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί η Ελληνίδα παίκτρια παρότι προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 "λύγισε" με 3-7 και αποχαιρέτησε το χωμάτινο τουρνουά της Ισπανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots