Φιναλίστ η Ματούλα στην Αυστρία

 
Φιναλίστ η Ματούλα στην Αυστρία
tn team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 - 16:43

Η Μάρθα Ματούλα είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Annenheim της Αυστρίας, μπήκε στο κυρίως ταμπλό του μονού και έφτασε στον τελικό του διπλού στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF, "αγγίζοντας" και τον τίτλο, τον οποίο όμως έχασε στα σημεία.

Η Ματούλα και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Arina Gabriela Vasilescu, αντιμετώπισαν στον σημερινό τελικό την Αμερικανίδα Jessie Aney και τη Γερμανίδα Lena Papadakis, από τις οποίες ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες με 1-6, 6-3, 11-9.

Έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια Ματούλα και Vasilescu, που προηγήθηκαν με σετ, αλλά έμειναν από νωρίς πίσω με break στο 2ο και οδηγήθηκαν στο match tie-break. Εκεί ήταν πίσω με 6-9, κατάφεραν να σβήσουν 3 match points στη σειρά, Aney και Papadakis (παλιότερα Rueffer, άλλαξε το όνομά της μετά τον γάμο της) όμως, πήραν τους 2 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσαν το ματς.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια και η Ρουμάνα παρτενέρ της, είχαν κερδίσει στον 1ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά των 25.000 δολαρίων τις Αργεντινές Julieta Lara Estable και Julia Riera με 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά απέκλεισαν την Ταϊβανή En Shuo Liang και την Ουκρανή Valeriya Strakhova με 4-6, 6-3, 10-6, ενώ στα ημιτελικά έκαναν μια ακόμα σπουδαία ανατροπή, επικρατώντας της Γιαπωνέζας Nagi Hanatani και της Γερμανίδας Sina Herrmann με 2-6, 7-5, 10-8.

Η Ματούλα, η οποία έχει κερδίσει έναν τίτλο στα διπλά και έναν στα μονά σε διοργανώσεις της ITF στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, έπαιξε για 1η φορά σε έναν τελικό σε διοργάνωση της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων.

Έκανε επίσης καλό τουρνουά και στα μονά, όπου κέρδισε τη Vasilescu με 6-4, 6-1 και την Maria Herazo Gonzalez με 3-6, 6-4, 10-4 για να μπει στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά. Εκεί αντιμετώπισε την άλλοτε Νο.27 στον κόσμο Laura Siegemund, απέναντι στην οποία πήγε πολύ καλά για ένα σετ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-0, 7-5.

Να σημειωθεί πως η Siegemund ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά και θα παίξει αύριο στον τελικό με την Lena Papadakis.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots