Εκτός στο μονό η Λάκη, πρόκριση στο διπλό

 
Εκτός στο μονό η Λάκη, πρόκριση στο διπλό
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 - 19:18

Η Μιχαέλα Λάκη έμεινε εκτός προημιτελικών στο μονό στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία, αλλά έκλεισε με νίκη τη μέρα της, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού.

Η Μιχαέλα Λάκη, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.801 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ηττήθηκε σε ένα κλειστό παιχνίδι από την Κινέζα qualifier και 19χρονη Yujiao Che, με 7-5, 6-4, για τον 2ο γύρο του ITF τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στα σκληρά γήπεδα του Magic Tours στο Monastir της Τυνησίας.

Ήταν ένα πολύ κλειστό ματς, με τις δυο παίκτριες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος στο 1ο σετ. Η Che προηγήθηκε με break στο 3-2, στο 4-3 και στο 5-4, με τη Λάκη να απαντάει άμεσα και τις τρεις. Η Κινέζα ωστόσο έκανε και νέο break για να περάσει μπροστά με 6-5 και εκείνη τη φορά κατάφερε να κλείσει το σετ στο σερβίς της, για το 7-5.

Στο 2ο σετ η 17χρονη Ελληνίδα προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Κινέζα ισοφάρισε σε 2-2. Η Λάκη έχασε στο 6ο game break point για το 4-2, με την Che να ισοφαρίζει σε 3-3. Στη συνέχεια η 19χρονη έκανε το break για να περάσει μπροστά με 5-3. Η Λάκη μείωσε σε 5-4 και είχε 2 break points για το 5-5, δεν τις αξιοποίησε όμως και τελικά η Κινέζα "σφράγισε" τη νίκη της στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού.

Μπορεί να έμεινε εκτός προημιτελικών, η Λάκη όμως συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο τουρνουά της ITF, καθώς η μέρα της έκλεισε με μια πρόκριση στο διπλό.

Εκεί συνεργάζεται με τη Ρωσίδα Anastasiia Gureva, με την οποία ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας. Σήμερα κέρδισαν την Κινέζα Yifei Huang και την Ινδή Vineetha Mummadi με 6-1, 6-3, για να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τις Νο.2 του ταμπλό, τη Γαλλίδα Nina Radovanovic και την Κινέζα Xinxin Yao.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots