Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι της Σαρδηνίας

 
Φιναλίστ η Σακελλαρίδη στο 25άρι της Σαρδηνίας
tn team Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 - 11:04

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ήταν φιναλίστ στα διπλά στο τουρνουά 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula της Σαρδηνίας, χάνοντας στις λεπτομέρειες τον τίτλο.

Πολύ κοντά σε έναν ακόμα τίτλο σε τουρνουά 25.000 δολαρίων της ITF έφτασε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που τελικά τον έχασε στο match tie-break του τελικού, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Συγκεκριμένα, η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.318 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είχε διπλή αποστολή την Κυριακή, καθώς έπαιξε δυο συνεχόμενους αγώνες, πλάι στην Αμερικανίδα συμπαίκτριά της, Jessie Aney, με την οποία μοιραζόταν το Νο.2 του ταμπλό.

Πρώτα έπαιξαν για την ημιτελική φάση, σε έναν αγώνα που αναβλήθηκε χθες λόγω της κακοκαιρίας το Σάββατο. Χρειάστηκαν μόλις 58 λεπτά, για να "εξουδετερώσουν" τις Ιταλίδες Martina Colmegna και Aurora Zantedeschi, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4.

Ακολούθησε ο τελικός, όπου αντιμετώπισαν δυο ακόμα Ιταλίδες, τις κορυφαίες του ταμπλό, Angelica Moratelli και Camilla Rosatello. Μετά από 2 ώρες μιας κλειστής αναμέτρησης, οι Ιταλίδες κέρδισαν στις λεπτομέρειες με 6-7 (4), 7-5, 10-5 και κατέκτησαν τον τίτλο.

Σακελλαρίδη και Aney έφτασαν πολύ κοντά στο τρόπαιο, καθώς προηγήθηκαν με 5-3 στο 2ο σετ, αλλά δεν κατάφεραν να το κλείσουν στο σερβίς τους και το πλήρωσαν. Αργότερα στο match tie-break βρέθηκαν μπροστά μέχρι και με 5-4, όμως οι Moratelli και Rosatello κέρδισαν 6 πόντους στη σειρά και ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή και τον θρίαμβό τους.

Η Σακελλαρίδη έχει κατακτήσει 6 τίτλους συνολικά στην καριέρα της στο ITF Pro Circuit στα διπλά, 2 από αυτούς σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων - και τους 2 αυτή τη χρονιά, μαζί με την Hong Yi Cody Wong στο Sharm El Sheikh και με την Aney σε άλλο τουρνουά της Santa Margherita di Pula.

Στο τουρνουά αυτό, εκτός από τη νίκη τους απέναντι στις Colmegna και Zantedeschi, είχαν κερδίσει και τις επίσης Ιταλίδες Samira De Stefano και Ottavia Massetti, με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots