Νικηφόρα πρεμιέρα στο Ortisei για Σακελλαρίδη

 
Νικηφόρα πρεμιέρα στο Ortisei για Σακελλαρίδη
tn team Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 - 23:02

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Ortisei της Ιταλίας.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα η Σαπφώ Σακελλαρίδη στην πρεμιέρα της στο indoor τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Ortisei της Ιταλίας, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίδας Karolina Kozakova, κερδίζοντάς τη με 6-4, 7-6 (6).

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε στα κρίσιμα σημεία της Ελβετίδας, που προκρίθηκε στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά.

Στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-2 και βρέθηκε πίσω με 4-4, 40-30, έκανε όμως το break σ' αυτό το κομβικό σημείο και πέρασε εκ νέου μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της από το 15-30 και έκλεισε το σετ για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Σαπφώ προηγήθηκε με 4-1, αλλά η Kozakova κέρδισε τα 4 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-4. Δυο φορές χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ η 19χρονη Ελληνίδα, που τα κατάφερε και τις δυο, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Εκεί βρέθηκε πίσω με 3-5, αλλά κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και ξανά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο απέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας το 6-5. Η Ελβετίδα ισοφάρισε σε 6-6, αλλά η Σακελλαρίδη δημιούργησε και 2ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το 8-6 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF, η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Katarzyna Kawa, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.278 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Ο αγώνας αυτός θα γίνει την Πέμπτη, ωστόσο η Σαπφώ θα επιστρέψει και αύριο στο γήπεδο, για τα προημιτελικά του διπλού. Μαζί με την Ekaterina Ovcharenko είχαν κερδίσει χθες τις Ιταλίδες Verena Hofer και Lara Pfeifer με 6-1, 6-3 και αύριο θα παίξουν με τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρουμάνα Cristina Dinu και την Ιταλίδα Lisa Pigato.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots