Ήττα στα σημεία και εκτός η Σακελλαρίδη

 
Ήττα στα σημεία και εκτός η Σακελλαρίδη
tn team Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 23:16

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ηττήθηκε "στα σημεία" τόσο στα μονά όσο και στα διπλά, μένοντας εκτός συνέχειας στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF, στο Selva Gardena της Ιταλίας.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει την περιοδεία της στη βόρεια Ιταλία και αυτή την εβδομάδα έλαβε μέρος σε ένα ακόμα 25άρι τουρνουά στο ITF Pro Tour, στο Selva Gardena.

Σήμερα, η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.309 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ηττήθηκε μετά από μια μάχη 2,5 ωρών με τη Λετονή Diana Marcinkevica, με 7-5, 5-7, 6-2, μένοντας έτσι εκτός 16άδας στη δυνατή indoor διοργάνωση.

Tα πρώτα δυο σετ ήταν πάρα πολύ κλειστά, με τη Σακελλαρίδη να χάνει την ευκαιρία να πάρει ακόμα και μια straight sets νίκη, αφού στο 1ο σετ κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3 και προηγήθηκε με ένα σερί, με 5-3. Ακολούθησε μια αντεπίθεση και ένα σερί της Λετονής qualifier, που πήρε τελικά το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η Marcinkevica προηγήθηκε ξανά με break νωρίς, στο 2-0 και στο 3-1, με τη Σακελλαρίδη να ισοφαρίζει σε 3-3. Από εκει και πέρα οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι έως το τέλος του σετ, με τη νεαρή Ελληνίδα τενίστρια να κάνει ένα μεγάλο break στο 12ο game και να το παίρνει με 7-5.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Marcinkevica είχε περισσότερες δυνάμεις και πιο καθαρό μυαλό, για να προηγηθεί αρχικά με 2-0 και αργότερα να "ξεφύγει" με 5-1. Δεν μπόρεσε να επιστρέψει η Σακελλαρίδη και η πολύ έμπειρη Λετονή, άλλοτε και Νο.196 στον κόσμο (τώρα Νο.299), "σφράγισε" τη νίκη της σε 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Λίγες ώρες μετά την ήττα της στο μονό, η Σακελλαρίδη αγωνίστηκε και στο διπλό, όπου επίσης έχασε σε πολύ κλειστό παιχνίδι. Μαζί με τη Ρωσίδα Maria Bondarenko, ηττήθηκαν από την Αμερικανίδα Rasheeda McAdoo και τη Ρωσίδα Ekaterina Ovcharenko με 6-7 (5), 7-6 (6), 11-9, παρόλο που είχαν 3 match points, ένα στο tie-break του 2ου σετ και 2 συνεχόμενα στο match tie-break. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots