Νέα ανατροπή για την Παπαμιχαήλ στο Μεξικό

 
Νέα ανατροπή για την Παπαμιχαήλ στο Μεξικό
tn team Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 - 22:44

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρέθηκε πίσω με σετ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο Μεξικό, όμως το κέρδισε και αυτό, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση του CMDX Open.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.151 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της Αμερικανίδας Emina Bektas με 2-6, 6-4, 6-2, μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω με σετ και με break.

Συγκεκριμένα η Παπαμιχαήλ έχανε με 2-6, 1-3 στα μέσα του 2ου σετ, ενώ βρέθηκε πίσω και με 2-4, πριν ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεση, "ξεκλειδώνοντας" για τα καλά το παιχνίδι της αντίπαλής της.

Από τα μέσα του 2ου σετ έως το τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κυριάρχησε κατά κράτος στο court, για να κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία games της αναμέτρησης με την 29χρονη Αμερικανίδα και να "σφραγίσει" την πρόκριση σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Παπαμιχαήλ γι' αυτή την εβδομάδα στο δυνατό τουρνουά 40.000 δολαρίων της Πόλης του Μεξικού, όπου μέχρι στιγμής δεν είχε καθόλου εύκολη διαδρομή.

Στην πρεμιέρα της είχε αποκλείσει επίσης στα 3 σετ τη Γιαπωνέζα Mao Mushika με 6-2, 4-6, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο επέστρεψε από σετ πίσω και έσβησε match point στο tie-break του 3ου σετ, όπου τελικά "λύγισε" τη Ρωσίδα Jana Kolodynska με 2-6, 6-3, 7-6 (6).

Για την ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει αύριο την 23χρονη Τουρκάλα, Berfu Cengiz, που βρίσκεται στο Νο.346 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Να σημειωθεί πως στα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 40.000 δολαρίων, προκρίθηκε και η Βελγίδα - ελληνικής καταγωγής - Σοφία Κωστούλα, η οποία απέκλεισε τη Νο.7 του ταμπλό, Lina Glushko, με 6-3, 6-3.

Θα διεκδικήσει και εκείνη αύριο μια θέση στον τελικό, αντιμετωπίζοντας την κορυφαία του ταμπλό, την Κινέζα Yue Yuan, που βρίσκεται στο Νο.128 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε παίξει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, όπου ηττήθηκε από τη Μαρία Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots