Στο No.147 η Παπαμιχαήλ, Νο.168 η Σακελλαρίδη στα διπλά

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 - 19:03

Μια ακόμα σημαντική άνοδο 12 θέσεων είχε η Σαπφώ Σακελλαρίδη στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών αυτή την εβδομάδα, βελτιώνοντας ξανά το career high της. Πρώτη στην Ελλάδα είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που βρίσκεται στο Top 150 της WTA.

Η Παπαμιχαήλ έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα, στο Νο.147 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά, αλλά παρέμεινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια, ενώ παράλληλα βρίσκεται και πολύ κοντά στο career high της, το οποίο είχε βελτιώσει την προηγούμενη εβδομάδα (Νο.146).

Η Σακελλαρίδη βρίσκεται επίσης πολύ ψηλά και αυτή την εβδομάδα ανέβηκε στο Νο.168 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 12 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη, για να βελτιώσει το προσωπικό της ρεκόρ.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, η Σακελλαρίδη έφτασε μέχρι τον τελικό του διπλού στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενήθηκε στην Τρνάβα της Σλοβακίας.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία και εκείνη έχει περάσει από το Νο.1 της Ελλάδας στα διπλά, έχασε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.223.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στα μονά, πάντα πρώτη Ελληνίδα είναι βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, που και αυτή την εβδομάδα έμεινε στο Νο.7 του κόσμου.

Η Παπαμιχαήλ είναι η δεύτερη, κερδίζοντας μια θέση αυτή την εβδομάδα για να περάσει στο Νο.149. To career high της 30χρονης Ελληνίδας τενίστριας είναι το Νο.143, όπου είχε βρεθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Γραμματικοπούλου έχασε μια θέση σήμερα αλλά παρέμεινε στο Top 200 και στο Νο.198, ενώ η Σακελλαρίδη υποχώρησε στο Νο.316, χάνοντας 8 θέσεις.

Χαμηλότερα βρίσκουμε τις Μάρθα Ματούλα και Μιχαέλα Λάκη, στις θέσεις 562 και 590 αντίστοιχα, αλλά και την Ελένη Χριστοφή, που βελτίωσε το career high της κερδίζοντας 15 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.721.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots