Το σήκωσε η Μάρθα στην Αμιάν

 
Το σήκωσε η Μάρθα στην Αμιάν
tn team Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 21:55

Η Μάρθα Ματούλα και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Arina Gabriela Vasilescu, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενήθηκε στην Αμιάν της Γαλλίας.

Η Ματούλα και η Vasilescu κέρδισαν στον σημερινό τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης της Αμιάν τις Γαλλίδες Yaroslava Bartashevich και Diana Martynov με 6-2, 7-5, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο 15άρι τουρνουά της ITF.

Στο 1ο σετ ήταν πολύ καλύτερες και προηγήθηκαν με 4-0 για να ξεκαθαρίσουν από νωρίς τα πράγματα οι Ματούλα και Vasilescu, ενώ στο 2ο σετ ήταν πίσω μέχρι και το 4-5, έκαναν όμως το break της διαφοράς, επιστρέφοντας μάλιστα από το 40-0, στο 11ο game, για να προηγηθούν με 6-5 και να σερβίρουν επιτυχώς για τη νίκη.

Δεν έχασαν κανένα σετ όλη την εβδομάδα Ματούλα και Vasilescu, που βρισκόντουσαν και στο Νο.1 του ταμπλό. Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, κέρδισαν τις Ιταλίδες Jessica Bertoldo και Emma Rizzetto με 6-2, 6-2. Στα ημιτελικά απέκλεισαν δυο ακόμα Ιταλίδες, τις Enola Chiesa και Verena Meliss, με 6-4, 7-5.

Για τη Ματούλα αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε ITF Pro διοργάνωση, μετά από το τουρνουά στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο που είχε κερδίσει το 2021, ξανά στο χώμα και ξανά σε 15άρι τουρνουά, με συμπαίκτρια τότε την Ελένη Χριστοφή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots