Μέχρι την 8άδα στο μονό, τελικός στα διπλά η Ματούλα

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 18:18

Η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσε την πορεία της στα προημιτελικά του μονού στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας, ενώ προκρίθηκε στον τελικό του διπλού, μαζί με την Jacqueline Cabaj Awad.

Μετά από μια μάχη τριών σετ με την Denisa Hindova, η Μάρθα Ματούλα δεν απέφυγε την ήττα και ολοκλήρωσε την πορεία της στο 15άρι τουρνουά της Αττάλειας στην προημιτελική φάση.

Η Ματούλα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.568 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, ολοκλήρωσε στα προημιτελικά την πορεία της στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Club Megasaray της Αττάλειας.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, η 25χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε από την 20χρονη Τσέχα Denisa Hindova με 6-4, 2-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 26 λεπτά.

Το 1ο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο, αλλά η Ματούλα, η οποία είχε προηγηθεί και με break στο 3-2, το έχασε με 4-6. Στη συνέχεια επιχείρησε μια αντεπίθεση και πήρε 4 games στη σειρά για να κερδίσει το 2ο σετ με 6-2, όμως στο αποφασιστικό σετ υπέστη ένα κομβικό break στο 8ο game και έμεινε πίσω με 3-5, με αποτέλεσμα να το χάσει στο επόμενο game, παρά τη μάχη που έδωσε για το break back.

Συγκεκριμένα, η Hindova χρειάστηκε να σβήσει 2 break point και τελικά έκλεισε το game στο 2ο δικό της game point, για να διαμορφώσει το τελικό 6-3 και να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Η Ματούλα πέτυχε 2 νίκες αυτή την εβδομάδα στην Αττάλεια, για να φτάσει μέχρι την τελική 8άδα. Στην πρεμιέρα της είχε κερδίσει αρκετά δύσκολα την Ελβετίδα Marie Mettraux με 7-5, 4-6, 7-5, ενώ στον 2ο γύρο επιβλήθηκε της Γιαπωνέζας Koharu Niimi με 6-1, 6-2.

Στο διπλό παραμένει σε τροχιά τίτλου, αφού κέρδισε σήμερα στα ημιτελικά τις Xenia Bandurowska και Denise Hrdinkova, μαζί με τη Σουηδέζα παρτενέρ της, Jacqueline Cabaj Awad, με 6-3, 6-2.

Αύριο, Ματούλα και Cabaj Awad θα αντιμετωπίσουν για τον τελικό την Καζάκα Zhibek Kulambayeva και τη Ρωσίδα Daria Lodikova, Νο.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots