Πολύ σπουδαία νίκη για την Παύλου στο Σπλιτ

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 - 17:37

Η Δήμητρα Παύλου έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική της πορεία στο 40άρι του Σπλιτ, κερδίζοντας την Elena Gabriela Ruse, που βρίσκεται στο Νο.159 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μια πολύ σπουδαία νίκη πανηγύρισε στο Σπλιτ της Κροατίας η Δήμητρα Παύλου, η οποία υπέταξε την Ruse, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.159 στον κόσμο, με 7-6 (5), 7-5.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, στο οποίο η Παύλου προηγήθηκε αρχικά με 2-0, αλλά αργότερα κλήθηκε να επιστρέψει 3 φορές από break πίσω. Πρώτα στο 2-4 και αργότερα στο 4-5 και στο 5-6, με την έμπειρη Ρουμάνα, άλλοτε και Νο.51 στον κόσμο, να έχει την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς της δυο φορές.

Και τις δυο η 18χρονη Ελληνίδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τελικά οδήγησε το σετ στο tie-break, όπου κέρδισε τους 4 από τους 5 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-5.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, με λιγότερα break αυτή τη φορά. Οι δυο παίκτριες είχαν ανταλλάξει από ένα break νωρίς, μέχρι το 3-3, ενώ στη συνέχεια αμφότερες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Η Παύλου τότε έκανε ένα μεγάλο break και πέρασε μπροστά με 6-5, για να κρατήσει το σερβίς της στο κρίσιμο 12ο game και να "κλειδώσει" τη νίκη της, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη της Παύλου στα χωμάτινα γήπεδα του Σπλιτ, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της, πετυχαίνοντας και εκεί δυο εντυπωσιακές νίκες.

Η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια, Νο.790 στον κόσμο, είχε κερδίσει στον 1ο γύρο την Ιταλίδα Anna Turati (Νο.403 στον κόσμο) με 6-1, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε την Ουγγαρέζα Adrienn Nagy (Νο.576 στον κόσμο) με 6-0, 6-2.

Στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων, η Παύλου θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ δυνατή παίκτρια, την 23χρονη Σλοβένα Veronika Erjavec, που ξεκίνησε και εκείνη από τα προκριματικά την πορεία της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots