Στη 16άδα σταμάτησε η εκπληκτική πορεία της Παύλου στο Σπλιτ

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου
tn team Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 - 14:38

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πολύ καλή πορεία της Δήμητρας Παύλου στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε από τα προκριματικά και απέκλεισε μεταξύ άλλων την Elena Gabriela Ruse, No.159 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Σήμερα η Δήμητρα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο σερί της και ηττήθηκε για τη φάση των "16" του ITF Split Open από τη Σλοβένα Veronika Erjavec, Νο.319 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (4), 6-4.

Ήταν ένα κλειστό ματς που πάλεψε η Δήμητρα, επιστρέφοντας από το 0-2 και το 2-4 στο 1ο σετ, στο οποίο κατάφερε να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5, αναγκάζοντας την αντίπαλή της να σερβίρει για την παραμονή της σ' αυτό.

Η 23χρονη Erjavec όμως, η οποία διανύει πολύ καλό φεγγάρι και βρίσκεται σε θέση career high αυτή την εβδομάδα, τα κατάφερε μια χαρά υπό πίεση και τελικά πήρε το πολύ κλειστό αυτό σετ στο tie-break. Εκεί είχε προηγηθεί μέχρι και με 6-0, με τη μαχητική Ελληνίδα να μειώνει σε 6-4, αλλά στην 5η ευκαιρία της η Σλοβένα έκανε το 7-4 και έκλεισε το σετ.

Και στο 2ο σετ το πάλεψε η Παύλου, η οποία επέστρεψε από το 2-4 και ισοφάρισε σε 4-4. Τα πάντα στην ουσία κρίθηκαν στο επόμενο game, στο οποίο η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει ένα πολύ μεγάλο break, η Erjavec όμως το αρνήθηκε, κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 5-4 και στο επόμενο game έκανε και το break, "σφραγίζοντας" τη νίκη της σε 1 ώρα και 28 λεπτά παιχνιδιού.

Συμπεριλαμβανομένου και του πολύ καλού αγώνα της σήμερα, ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για τη Δήμητρα, που κατάφερε να κερδίσει το Νο.403 του κόσμου, την Anna Turati, με 6-1, 6-4, το Νο.576 του κόσμου, την Adrienn Nagy, με το εντυπωσιακό 6-0, 6-2, καθώς και την Elena Gabriela Ruse, Νο.159 στον κόσμο και άλλοτε και Νο.51, με 7-6 (5), 7-5.

Η Δήμητρα, η οποία βρίσκεται στο Νο.790 της παγκόσμιας κατάταξης, θα βελτιώσει το career high της (Νο.780) την επόμενη Δευτέρα, πλησιάζοντας ή ακομα και μπαίνοντας υπό προϋποθέσεις στο Top 700 της WTA.

Αν όλα πάνε καλά και καταφέρει να πάρει μια θέση για το ταμπλό των προκριματικών, την επόμενη εβδομάδα η Δήμητρα θα παίξει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο τουρνουά, το 60άρι ($60.000 ITF) του Chiasso στην Ελβετία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots