"Λύγισε" από την κορυφαία του ταμπλό η Χριστοφή

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 - 19:18

Η Ελένη Χριστοφή έφτασε μέχρι τη 16άδα στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF που διεξάγεται στην Μπουζουμπούρα του Μπουρουντί, όπου τη σταμάτησε η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό, σε ένα κλειστό ματς.

Η Χριστοφή έδωσε δυο αγώνες σήμερα στην πόλη Μπουζουμπούρα του Μπουρουντί, για το χωμάτινο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Στην πρεμιέρα της, που έγινε σήμερα με καθυστέρηση εξαιτίας των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, η 24χρονη Ελληνίδα, Νο.718 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε εύκολα της Sharmada Balu από την Ινδία με 6-0, 6-3.

Στον 2ο γύρο όμως αντιμετώπισε την κορυφαία του ταμπλό και Νο.267 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, την 21χρονη Sada Nahimana από το Μπουρουντί, από την οποία ηττήθηκε με 6-4, 7-5.

Ήταν ένα κλειστό ματς, με τη Χριστοφή να επιστρέφει από το 1-4 και το 3-5 στο 1ο σετ, μειώνοντας σε 4-5, δεν μπόρεσε όμως να υπερασπιστεί το σερβίς της στο επόμενο game κι έτσι έχασε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ βρέθηκε ξανά πίσω με 0-3 και με 3-5, αλλά ισοφάρισε σε 5-5. Έχασε ωστόσο μεγάλη ευκαιρία στο 11ο game, ένα break point που θα την έβαζε μπροστά στο σετ. Η Nahimana κράτησε το σερβίς της και μετέφερε ξανά την πίεση στην Ελληνίδα, για να ολοκληρώσει τη δύσκολη νίκη της με ένα break στο επόμενο game.

Η Χριστοφή είχε παίξει και στα διπλά της διοργάνωσης της Μπουζουμπούρα, μαζί με τη Βελγίδα Tilwith Di Girolami, στον 1ο γύρο όμως είχαν ολοκληρώσει την πορεία τους, γνωρίζοντας την ήττα από τις Γαλλίδες Alice Robbe και Caroline Romeo, με 4-6, 7-5, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots