Πρόκριση για την Κοροκοζίδη στη Σερβία

 
Έλενα Κοροκοζίδη
Έλενα Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 15:30

Η Έλενα Κοροκοζίδη επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Κινέζα Shuyue Ma, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja στη Σερβία.

Η Κοροκοζίδη ξεπέρασε τη δύσκολη αναμέτρησή της με την Shuyue Ma στον 1ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Kursumlijska Banja στη Σερβία, κερδίζοντας την Κινέζα τενίστρια με 5-7, 6-2, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά παιχνιδιού.

Στο 1ο σετ η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.865 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 και έχασε 5 games στη σειρά, για να μείνει πίσω με σετ.

Δεν πτοήθηκε και συνέχισε πολύ δυνατά, παίρνοντας από νωρίς το πάνω χέρι στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και το έκλεισε στα 8 games. Και στο 3ο σετ ήταν καλύτερη παίρνοντας από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-1, το οποίο και δεν έχασε ως το τέλος.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης του Kursumlijska Banja, η Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα qualifier, Andjela Lazarevic.

Στο τουρνουά της Σερβίας συμμετείχαν δυο ακόμα Ελληνίδες, στο ταμπλό των προκριματικών. Η Στυλιανή Ρουσσοπούλου είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τη Σέρβα Nina Zabrdac με 6-7 (6), 7-6 (6), 10-6, στον 2ο γύρο όμως ηττήθηκε από μια άλλη Σέρβα, την Anja Stankovic, με 6-4, 6-2.

Η Μαρία Ελένη Πούλκα πέρασε με bye στον 2ο γύρο των προκριματικών, όπου ηττήθηκε έπειτα από κλειστό ματς με τη Μαυροβούνια Tea Nikcevic, με 6-2, 7-6 (5).

Ρουσσοπούλου και Πούλκα έχουν ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου θα παίξουν αργότερα σήμερα με τις κορυφαίες του ταμπλό, Margarita Ignatjeva και Anastasia Sukhotina, για τον 1ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots