Εκτός συνέχειας στο 100άρι της Ισπανίας η Ματούλα

 
Εκτός συνέχειας στο 100άρι της Ισπανίας η Ματούλα
tn team Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 - 16:44

Η Μάρθα Ματούλα συμμετέχει αυτή την εβδομάδα στο πολύ δυνατό τουρνουά των 100.000 δολαρίων στην Γκραν Κανάρια της Ισπανίας, ωστόσο δεν θα συνεχίσει στα μονά, μετά την ήττα της από την Lia Karatancheva.

Η Karatancheva, η οποία βρίσκεται στο Νο.499 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της, διανύει την καλύτερή της περίοδο και ήρθε με φόρα από τα προκριματικά του του χωμάτινου τουρνουά της Γκραν Κανάρια, για να κερδίσει στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό τη Μάρθα Ματούλα με 6-4, 7-5.

Ήταν ένα κλειστό ματς με δυο γεμάτα σετ, με τη Μάρθα να είναι πολύ κοντά στη Βουλγάρα σε όλη τη διάρκειά του. Στο 1ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια είχε 3 break points για να κάνει το υπέρ της 5-4 και να αποκτήσει αποφασιστικό προβάδισμα, ωστόσο δεν τα αξιοποίησε και η Karatancheva τελικά έκανε το break στο επόμενο game και πήρε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Μάρθα προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2, όμως ούτε τότε κατάφερε να το κατακτήσει, καθώς η Βουλγάρα κέρδισε 5 games στη σειρά και ολοκλήρωσε τη νίκη της σε 1 ώρα και 48 λεπτά αγώνα.

Στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων της Ισπανίας αγωνίζεται και η Έλενα Χριστοφή, η οποία αποκλείστηκε στα προκριματικά από τη Βρετανίδα Emily Appleton, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.402 στον κόσμο, με 6-4, 6-4.

Οι δυο Ελληνίδες παίκτριες θα παίξουν και στα διπλά του χωμάτινου τουρνουά της ITF. Η Ματούλα μαζί με τη Γερμανίδα Anna Gabric θα αντιμετωπίσουν τις Ουγγαρέζες Timea Babos και Anna Bondar, Νο.1 στο ταμπλό, ενώ η Χριστοφή και η Μαλτέζα Francesca Curmi θα αντιμετωπίσουν τις Ολλανδέζες Suzan Lamens και Bibiane Schoofs, No.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots