Aδιαφορία και ανοργανωσιά από την ΕΦΟΑ

 
Aδιαφορία και ανοργανωσιά από την ΕΦΟΑ
tn team Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 - 21:11

Ονομάζομαι Χάρακας Νικόλαος και είμαι πατέρας ενός 12χρονού αγοριού που ασχολείται με το τένις. Διαβάζοντας το άρθρο στο σάιτ σας του καλού προπονητή κ. Σπανού, αν δεν κάνω λάθος στο κλάμπ Χρυσός, θα ήθελα να προσθέσω κάποια θέματα που δείχνουν την αδιαφορία, ανοργανωσιά της  ΕΦΟΑ, που είναι υπεύθυνη για το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

1. Από την αρχή του 2024 κυκλοφορεί η πληροφορία ότι τα τουρνουά  Ε2 και Ε4 θα καταργηθούν λόγω δυσκολίας ανάληψης αυτών, από ομίλους αντισφαίρισης σε όλη την χώρα. Γι' αυτό μάλιστα τα πρώτα Ε3 που έγιναν το περασμένο τριήμερο 26/1/2024 σε όλες τις ενώσεις ήταν open (μέχρι πέρυσι τα τουρνουά Ε3 διεξάγονταν ως open από το τρίτο και μετά, τα δυο πρώτα ήταν κλειστά δηλαδή μόνο της ένωσης που τα είχε προκηρύξει). Εάν ισχύσει αυτή η πληροφορία θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης των τουρνουά Ε3 (περιμένουμε να δούμε την βαθμολογία από τα Ε3 που έγιναν) και ταυτόχρονα τα κορυφαία τουρνουά τα Ε1 θα γίνονται αποκλειστικά για πρώτους 60 αθλητές - τριες χωρίς οι υπόλοιποι να έχουν ευκαιρίες συμμετοχής σε αυτά. Συνέπεια μιας τέτοιας απόφασης θα είναι και η ουσιαστική διάλυση των αγώνων διπλών.

Σε όλο αυτό το θολό τοπίο η ΕΦΟΑ δεν έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της και η αγωνιστική περίοδος έχει ανοίξει. Προσωπικά αμφιβάλλω εάν έχει πάρει κάποια απόφαση.

2. Το 2023 παρατηρήθηκε το φαινόμενο όλα σχεδόν τα τουρνουά Ε3 open που έγιναν σε όλη την Ελλάδα πλην των Ενώσεων του Νομού Αττικής να διεξάγονται στα 2 σετ των 4 games μέχρι την φάση των ημιτελικών και σε κάποιες περιπτώσεις και της ημιτελικής και ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ (αν είναι δυνατόν!!!). Η δυνατότητα τέτοιας μορφής διεξαγωγής τουρνουά είναι στο χέρι του εκάστοτε επιδιαιτητή όταν υπάρχουν λόγοι όπως μεγάλος αριθμός αθλητών η κακές καιρικές συνθήκες που επιμηκύνουν την διάρκεια του τουρνουά. Σε mail που έστειλα στην ΕΦΟΑ παρουσιάζω πολλά τουρνουά του 2023 που ο αριθμός των αθλητών ήταν μικρός (ούτε 32αρι ταμπλό) και ο καιρός ήταν καλός. Παρόλα αυτά τα τουρνουά έγιναν με σύστημα στα 2 σετ των 4 games. Κάτι που ξεκίνησε και στο πρώτο Ε3 του 2024. Ακόμα περιμένω απάντηση. Η λίστα με τα τουρνουά αυτού του τρόπου διεξαγωγής είναι στην διάθεση σας αν την χρειαστείτε.

3. Εξαιτίας των παραπάνω παρατηρείται πλέον η τακτική οι λίστες συμμετοχής στα τουρνουά να συμπληρώνονται στα τελευταία λεπτά αφού όλοι περιμένουν να δουν ποιο τουρνουά έχει τις λιγότερες και χαμηλότερες βαθμολογικά συμμετοχές για να δηλώσουν, ελπίζοντας έτσι σε εξασφάλιση πιο εύκολων βαθμών.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σας παρακαλώ όπως αναδείξετε προβλήματα που όλοι οι γονείς και οι προπονητές βλέπουν και η ΕΦΟΑ αδιαφορεί. Βλέπετε για αυτή υπάρχει τέτοια εποχή ΜΟΝΟ το DAVIS CUP.

Νίκος Χάρακας

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots