Miami Open: Οι 6 φορές που ο Nole έφτασε στην κορυφή (vids)

 
Miami Open: Οι 6 φορές που ο Nole έφτασε στην κορυφή (vids)
Miami Open: Οι 6 φορές που ο Nole έφτασε στην κορυφή (vids)
tennisnews team Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 - 18:00

O Novak Djokovic, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, έχει αναδειχθεί 6 φορές πρωταθλητής στο Μαϊάμι και μοιράζεται το ρεκόρ του πολυνίκη του θεσμού με τον Andre Agassi. Το tennisnews.gr θυμάται τις 6 χρονιές που ο Nole κατέκτησε την κορυφή στο Μαϊάμι.

Ο Djokovic είναι ο 2ος πιο πετυχημένος τενίστας στην ιστορία των ATP Masters 1000 τουρνουά, μετρώντας συνολικά 355 νίκες και 34 τίτλους (ένα λιγότερο από τον Rafa Nadal). Το Miami Open έχει κατακτήσει 6 φορές, περισσότερες από κάθε άλλο Masters τουρνουά στην καριέρα του. Εκεί είχε κερδίσει και τον πρώτο του μεγάλο τίτλο, το μακρινό 2007. Σήμερα, με 6 τίτλους στο Μαϊάμι, μοιράζεται το ρεκόρ του κορυφαίου της διοργάνωσης, με τον Agassi (1990, 1995, 1996, 2001, 2002, 2003).

2007 Miami Open

Ο Nole βρισκόταν σε τρομερή φόρμα, προερχόμενος από τον τελικό του Indian Wells 2 εβδομάδες πριν (είχε ηττηθεί από τον Nadal), ο οποίος ήταν ο 1ος μεγάλος τελικός στην καριέρα του.

Στο Μαϊάμι αγωνίστηκε ως Νο.10 του ταμπλό (Νο.10 στον κόσμο), ξεκίνησε λόγω κατάταξης από τον 2ο γύρο αγωνιζόμενος κόντρα στον Daniele Bracciali, τον οποίο κέρδισε με 2-0. Επόμενοι αντίπαλοι για τον Σέρβο κατά σειρά ήταν οι Michael Llodra, Feliciano Lopez, Nadal και Andy Murray, τους οποίους κέρδισε χωρίς να χάσει σετ.

Στον τελικό αγωνίστηκε με τον Guillermo Canas, που βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση, κερδίζοντάς τον με, 6-3, 6-2, 6-4. Με αυτό τον τρόπο ο Σέρβος έφτασε στον 1ο του σπουδαίο τίτλο, σε ηλικία 19 ετών, ξεκινώντας μια μεγάλη πορεία όχι μόνο στο τουρνουά, αλλά γενικότερα στο τένις.

2011 Miami Open

O 2ος τίτλος στο Μαϊάμι ήρθε το 2011, μια από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του Nole, φτάνοντας για 1η φορά μάλιστα Νο.1. Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην σεζόν, πετυχαίνοντας 18 σερί νίκες μέχρι το Miami Open (20 σερί, με τις 2 νίκες στο Davis Cup τον Δεκέμβρη του 2010) και κατακτώντας νωρίτερα τους τίτλους σε Australian Open, Dubai Tennis Championships και Indian Wells.

Η πορεία του στο Μαϊάμι ήταν εξαιρετική, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό χωρίς να χάσει σετ (έχασε συνολικά 18 games), αγωνιζόμενος ως Νο.2 του κόσμου. Θα βρεθεί για 3η φορά στον τελικό, είχε βρεθεί και το 2009 που ηττήθηκε από Andy Murray με 2-0, πέφτοντας πάνω στον Nadal, τον οποίο θα κερδίσει με 4-6, 6-3, 7-6 (4).

2012 Miami Open

Δυνατό ξεκίνημα για τον Nole και το 2012, κατακτώντας το 1ο Grand Slam της χρονιάς. Στο Μαϊάμι για 1η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί ως Νο.1 και θα φτάσει και πάλι στον τελικό χωρίς να χάσει σετ. Θα ξεπεράσει κατά σειρά τους Μάρκο Παγδατή, Viktor Troicki, Richard Gasquet, David Ferrer και Juan Monaco. Στην τελική μονομαχία θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray, τον οποίο και θα νικήσει με 6-1, 7-6 (4), για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

2014 Miami Open

Το 2014 ο Σέρβος θα αγωνιστεί στο Μαϊάμι ως Νο.2 στον κόσμο, με σκοπό την επιστροφή στον θρόνο, μετά από 2 χρόνια. Θα ξεπεράσει τους Jeremy Chardy, Tommy Robredo και Andy Murray χωρίς χαμένο σετ, καθώς και τους Florian Mayer και Kei Nishikori με walkover, για να προκριθεί σε ακόμα έναν τελικό. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος για μια ακόμα φορά με τον Nadal, τον οποίο θα νικήσει με 6-3, 6-3. Ήταν ο 4ος τίτλος στο Μαϊάμι και ο 18ος συνολικά σε τουρνουά Masters 1000.

2015 Miami Open

O Nole ξεκινάει εντυπωσιακά και πάλι την σεζόν σηκώνοντας τα τρόπαια σε Australian Open και Indian Wells. Στο Miami Open θα διεκδικήσει το 3ο Sunshine Double (κατάκτηση Indian Wells και Miami Open την ίδια σεζόν), ένα ρεκόρ που δεν είχε πετύχει κανείς έως τότε.

Η πορεία του δεν ήταν εύκολη, χάνοντας σετ στην πρεμιέρα του από τον Martin Klizan (2ος γύρος), αλλά και από τον Alexandr Dolgopolov (4o γύρος). Θα ξεπεράσει στην 8άδα το εμπόδιο του David Ferrer με 2-0 και στα ημιτελικά το εμπόδιο του John Isner με επίσης 2-0.

Ο Andy Murray ήταν ο παίκτης που περίμενε τον Djokovic στον τελικό. O Σέρβος αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Σκωτσέζο, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να τον λυγίσει έπειτα από έναν αξιομνημόνευτο τελικό, με 7-6 (3), 4-6, 6-0.

2016 Miami Open

Για ακόμα μια χρονιά ο Novak είναι το Νο.1 στο ταμπλό, διεκδικεί τον 3o σερί και 6ο συνολικά τίτλο του στο Miami, ρεκόρ που έχει μόνο ο Agassi, ενώ θέλει να κερδίσει και το 4ο συνολικά (3ο σερί) Sunshine Double και να διευρύνει την κορυφαία επίδοση την οποία κατέχει.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά ένα εξαιρετικό τουρνουά, κατακτώντας τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ απέναντι σε πάρα πολύ δυνατούς παίκτες. Μέχρι τον μεγάλο τελικό απέκλεισε τους Kyle Edmund (2ο γύρο), Joao Sousa (3o γύρο), Dominic Thiem (4o γύρο), Tomas Berdych (προημιτελικά) και David Goffin (ημιτελικά).

Ο 6ος τίτλος για τον Djokovic κρίθηκε στον αγώνα του με στον Kei Nishikori, τον οποίο νίκησε με 6-3, 6-3. Αυτός ήταν ο 28ος τίτλος Masters για τον 28χρονο τότε Σέρβο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots