"Ο Νικ πλέον απολαμβάνει τη ζωή"

 
"Ο Νικ πλέον απολαμβάνει τη ζωή"
© AELTC
tn team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 15:21

Σε μια πολύ ιδιαίτερη συνέντευξη, η μητέρα του Νικ Κύργιου, Nill, αποκάλυψε πως ο Andy Murray βοήθησε τον Κύργιο στην πιο σκοτεινή του περίοδο, όταν είχε αυτοτραυματιστεί, μιλώντας ακόμα για την ασθένεια που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή πριν από 20 χρόνια, αλλά και για την αλλαγή του Νικ, που πλέον απολαμβάνει τη ζωή και αυτό αντανακλά και στο τένις του.

"Το είχα δει και κάποιοι άνθρωποι μου το είχαν πει επίσης", είπε η Nill στη συνέντευξη που έδωσε στη Sydney Morning Herald, αναφερόμενη στα σημάδια του Κύργιου από τους αυτοτραυματισμούς. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο έχει μιλήσει και ο Κύργιος, προκειμένου να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη.

"Τον ρώτησα και δεν ήθελε να μιλήσει γι' αυτό. Ο John (Morris, πρώην μάνατζερ του Κύργιου), μου είχε μιλήσει, λέγοντας πως ο Andy (Murray) ανησυχεί για εκείνον, γιατί μπορούσε να διακρίνει κάποια σημάδια αυτοτραυματισμού. Και γι' αυτό κατηγορώ τους άλλους. Εκείνους που του ασκούσαν πίεση, που του ασκούσαν έντονη κριτική, ακόμα και άνθρωποι που πιστεύαμε ότι ήθελαν να μας βοηθήσουν. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ σκληρή. Ήθελα να είμαι συνέχεια κοντά του και να τον προσέχω, να ξέρω ότι είναι καλά. Ανησυχούσα πολύ και ήταν πολύ δύσκολο", συνέχισε η μητέρα του 27χρονου τενίστα.

Ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη, με τη Nill, που μετανάστευσε στην Αυστραλία από τη Μαλαισία σε μικρή ηλικία, να διακόπτει πολλές φορές δακρυσμένη. Όπως είπε, πριν από 20 χρόνια περίπου είχε διαγνωστεί με ηωσινοφιλία και οι γιατροί της είχαν πει ότι δεν θα τα κατάφερνε.

"Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που πέρασα μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά μου. Ο Νικ ήταν 4-5 όταν βγήκα από το νοσοκομείο και ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν θα ζούσα εκείνα τα Χριστούγεννα. Ήμουν όμως τόσο αποφασισμένη, επειδή τα παιδιά μου με είχαν ακόμα ανάγκη και ήθελα να τους δώσω τα πάντα.

Είχα μια χαρούμενη παιδική ηλικία, όταν όμως πρωτοήρθα στην Αυστραλία ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Ήμουν μόνη και δεν ήθελα τα παιδιά μου να νιώσουν ποτέ το ίδιο. Γι' αυτό τους αφιέρωσα χρόνο."

Όσο για τον Νικ, λέει τα καλύτερα, τόσο για τον χαρακτήρα του όσο και για τη νοοτροπία του, που έχει αλλάξει και απολαμβάνει πλέον τη ζωή του.

"Ο Νικ είναι πολύ ευγενικός, μου λέει ότι με αγαπάει κάθε μέρα, με αγκαλιάζει συνέχεια. Δεν τον πειράζει καθόλου αν τον αγκαλιάσω ή τον φιλήσω μπροστά σε κόσμο. Όταν ήταν μικρός ήμασταν πολύ κοντά. Είναι ωραίο που τον έχουμε ξανά κοντά μας και είμαι χαρούμενη για εκείνον. Παλιότερα δεν ήθελε να κάνει τίποτα. Πηγαίναμε στο Πεκίνο στο Σινικό Τείχος και του λέγαμε να έρθει μαζί μας, ή στους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, αλλά δεν ερχόταν. Καθόταν συνέχεια σε ένα δωμάτιο, έπαιζε βιντεοπαιχνίδια και έκανε παραγγελίες. Τώρα είναι πολύ διαφορετικός, έχει αρχίσει να κάνει πράγματα από το Australian Open κι έπειτα. Καταλαβαίνει ότι η ζωή δεν είναι μόνο το τένις. Πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή σου και χαίρομαι πολύ που το κάνει τώρα."

Ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Novak Djokovic για τον τελικό του Wimbledon και το αποτέλεσμα μικρή σημασία θα έχει για τη Nill, αφού σε κάθε περίπτωση για εκείνη είναι ήδη νικητής.

"Είμαι πολύ χαρούμενη και θα το γιορτάσω σε κάθε περίπτωση, είτε κερδίσει, είτε χάσει. Είμαι πολύ περήφανη που τα κατάφερε, πέρασε στην άλλη πλευρά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots