Βραβεύτηκε από τον Βασιλιά Κάρολο η Raducanu (pics+vid)

 
Βραβεύτηκε από τον Βασιλιά Κάρολο η Raducanu (pics+vid)
tennisnews team Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 8:03

H Emma Raducanu έλαβε και επίσημα τον τιμητικό τίτλο του Μέλους του πιο εξαιρέτου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ο Βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε αυτοπροσώπος το παράσημο στην 20χρονη Βρετανίδα τενίστρια, που φόρεσε ένα σύνολο 10 χιλιάδων λιρών του οίκου Ντιόρ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος παρασημοφόρησε την Emma Raducanu σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Windsor Castle, με την 20χρονη Βρετανίδα τενίστρια να γίνεται και επίσημα Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (τίτλος MBE).

Η Raducanu έφτασε σε ένα μοναδικό επίτευγμα, αφού τον Σεπτέμβριο του 2021, σε ηλικία 18 ετών μόλις, κατέκτησε το US Open και έγινε η πρώτη Βρετανίδα τενίστρια που κατέκτησε Grand Slam τίτλο μετά από 44 χρόνια (από τη Virginia Wade στο Wimbledon του 1977).

"Είναι υπέροχο να λαμβάνω αυτή τη μεγάλη τιμή σήμερα από τον Βασιλιά. Νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων", είπε η Raducanu, στη λιτή της δήλωση.

Στην τελετή, η Raducanu φόρεσε ένα κομψό midi φόρεμα αξίας 5,8 χιλιάδων λιρών, με μαύρη μεταξωτή δαντέλα και κοντά μανίκια. Το φόρεμα, όπως και τα παπούτσια, αλλά και το καπέλο της, ήταν του οίκου Ντιόρ, με τη συνολική αξία όλου του outfit να φτάνει τις 10 χιλιάδες λίρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots