ATP
Δυναμικό ξεκίνημα για τον Κύργιο στη Κίνα

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος
tennisnews team Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 - 12:30

Ο Νικ Κύργιος συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στην Κίνα, αυτή τη φορά για τη διοργάνωση China F2 Futures που διεξάγεται στην πόλη Chengdu. Ο νεαρός Αυστραλός ελληνικής καταγωγής επιβλήθηκε στον πρώτο γύρο με 6-2, 7-6 (4) του Danilo Petrovic. Ίδια πορεία ακολούθησε και στα διπλά του τουρνουά, καθώς προκρίθηκε άνετα με παρτενέρ τον Alex Bolt.

O Νίκ ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Σέρβο Danilo Petrovic. Η απόδοση του Κύργιου ήταν πολύ καλή κυρίως στο 1ο σετ, εκεί όπου πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας το με 6-2. Στο 2ο σετ το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με αποτέλεσμα το σετ να φτάσει στο tie break. Στη διαδικασία του tie-break ο 17χρονος τενίστας, που σε λίγες μέρες θα ενηλικιωθεί (27 Απριλίου), δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε και πάλι, κατακτώντας το σετ με 7-6 (4).

Στον δεύτερο γύρο ο Νίκ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νοτιοκορεάτη Ji Sung Nam, που δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Ιάπωνα Yasutaka Uchiyama, νικώντας με 7-6 (2), 7-6 (7).

Ο πρωταθλητής στα Juniors του Australian Open, παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και στα διπλά του θεσμού. Με παρτενέρ τον Alex Bolt, πήραν την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, σε βάρος τον Hugo Nys (Γαλλία) και Danilo Petrovic (Σερβία), με το σχετικά εύκολο 6-4, 6-2. Στον επόμενο γύρο οι δυο τενίστες θα αντιμετωπίσουν τους Chieh-Fu Wang και Tsung-Hua Yang από την Ταϊπέι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots