ATP
Ρεβάνς για Rafa, επόμενος ο Zverev

 
Ρεβάνς για Rafa, επόμενος ο Zverev
Ρεβάνς για Rafa, επόμενος ο Zverev
tennisnews team Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Rafael Nadal έπαιζε μόνος του στο πρώτο σετ, αλλά χρειάστηκε να σώσει 5 set points στο δεύτερο, για να πάρει τη ρεβάνς από τον Fernando Verdasco και να "σφραγίσει" το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Indian Wells Masters.

O Nadal κέρδισε τον Verdasco με 6-0, 7-6 (9) σε 1 ώρα και 41 λεπτά στο Indian Wells Tennis Garden, για να πάρει τη ρεβάνς από τον συμπατριώτη και φίλο του, για τον χαμένο αγώνα των 5 σετ που είχε τον περασμένο Ιανουάριο στη Μελβούρνη και τον 1ο γύρο του Australian Open.

Συνολικά, αυτή ήταν η 15η νίκη του Rafa με αντίπαλο τον Verdasco, σε 18 αναμετρήσεις (15-3). Ο κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων, εξασφάλισε χάρη σε αυτή την πρόκρισή του στους "16" καλύτερους του Indian Wells Masters, όπου τον περίμενε ο πολύ επικίνδυνος Alexander Zverev.

O 18χρονος Γερμανός, εκτός από το γεγονός ότι δε θα έχει τίποτα να χάσει σε αυτό το παιχνίδι, με τις φιλοδοξίες του να μην έχουν κανένα όριο, βρίσκεται και σε τρομερή αγωνιστική φόρμα. Λίγες ώρες πριν, συνέτριψε τον Gilles Simon με 6-2, 6-2, στη δεύτερη νίκη του επί του ποιοτικού Γάλλου τενίστα μέσα σε ένα μήνα.

O Nadal ήταν πολύ σταθερός στο εναρκτήριο σετ του σημερινού του αγώνα και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του Verdasco, έκανε ό,τι ήθελε στο court και "καθάρισε" όλα τα games. O Verdasco έκανε 14 αβίαστα λάθη σε αυτό το πρώτο σετ και ο Rafa μόλις 4, με αποτέλεσμα να το κατακτήσει σε λιγότερο από μισή ώρα και να κάνει το πρώτο του bagel στη φετινή σεζόν.

Στο 2ο σετ ο Verdasco συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα - κυρίως στο δικό του σερβίς - ωστόσο και o Nadal έριξε την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να γίνονται εκατέρωθεν πολλά λάθη. Το σετ ξεκίνησε με 4 διαδοχικά break, δύο για κάθε παίκτη. Ο Nadal ήταν ο πρώτος που κράτησε το σερβίς του στο σετ και έκανε το 3-2.

Ο Verdasco κατάφερε να ισοφαρίσει στη συνέχεια και να κρατήσει για πρώτη φορά το σερβίς του στην αναμέτρηση στην 6η του απόπειρα, κάνοντας το 3-3. Οι δύο Ισπανοί συνέχισαν να ανταλλάζουν κερδισμένα service games, ανεβάζοντας αμφότεροι τα ποσοστά τους από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να στείλουν το σετ στο tie-break.

Το tie-break ήταν αναμφίβολα και το καλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Verdasco έχασε 5 συνολικά set points, αλλά δεν κατάφερε να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ. Τα τρία από αυτά ήταν συνεχόμενα, αφού προηγήθηκε με 6-3. Ο Nadal έσωσε και τις 5 ευκαιρίες του 32χρονου Ισπανού, μερικές από αυτές με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, για να κερδίσει το tie-break με 11-9 και να "κλειδώσει" τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 10η νίκη για τον "Matador" στη φετινή σεζόν, στην οποία έχει ρεκόρ 10-4. Σημείωσε επίσης την 46η νίκη του στο Indian Wells (46-8), όπου έχει κερδίσει 3 τίτλους, το 2007, το 2009 και το 2013.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots