ATP
Χωρίς Federer και Nadal το Rogers Cup!

 
Χωρίς Federer και Nadal το Rogers Cup!
Χωρίς Federer και Nadal το Rogers Cup!
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 - 20:58

Λιγότερο από μια μέρα μετά από τον Andy Murray, τις συμμετοχές τους από το Rogers Cup απέσυραν επίσης οι Roger Federer και Rafael Nadal, για να κάνουν πολύ φτωχότερο το φετινό Masters του Καναδά!

Λιγότερες από 24 ώρες πριν, ο Andy Murray ανακοίνωσε πως δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Rogers Cup φέτος και οι διοργανωτές είχαν ακόμα δύο πολύ δυσάρεστες ειδήσεις, που ανακοίνωσαν σήμερα.

Από το Masters του Καναδά, που θα διεξαχθεί στο Τορόντο την επόμενη εβδομάδα, θα απουσιάσουν επίσης οι Roger Federer και Rafael Nadal, που αμφότεροι απέσυραν σήμερα τις συμμετοχές τους.

"Πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το Rogers Cup. Το Τορόντο είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά στο καλαντάρι και είμαι απογοητευμένος που δε θα αγωνιστώ μπροστά από τους υπέροχους φιλάθλους του Καναδά. Κοιτάζω μπροστά και το καλύτερο για μένα είναι να πάρω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ για να ξεκουραστώ μετά από το Wimbledon. Ανυπομονώ να επιστρέψω στον Καναδά του χρόνου και εύχομαι στον Karl Hale και σε όλους στην Tennis Canada ένα πολύ επιτυχημένο τουρνουά", δήλωσε ο Federer, μέσα από την ανακοίνωσή του.

"Είμαι απογοητευμένος που ανακοινώνω πως δε θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Τορόντο φέτος. Ξεκίνησα να προπονούμαι μόλις μια εβδομάδα πριν και δεν είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Ανυπομονώ να παίξω στο Τορόντο ξανά και σκοπεύω να επιστρέψω για τα δύο επόμενα χρόνια. Έχω πολλούς εκπληκτικούς Καναδούς fans", είπε με τη σειρά του ο Nadal, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά από το Roland Garros, όταν είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από τον 3ο γύρο εξαιτίας του τραυματισμού του στον καρπό.

"Ο Roger και ο Rafa είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στον κόσμο και είναι κρίμα που δε θα τους έχουμε στο Τορόντο. Αλλά με το Νο. 1 του κόσμου, Novak Djokovic, και το αστέρι του Καναδά, Milos Raonic, να έχουν επιβεβαιώσει πως θα είναι μαζί μας, μαζί με άλλους πολλούς κορυφαίους παίκτες της ΑΤΡ, μπορούμε να εγγυηθούμε πως θα υπάρχει παγκόσμιας κλάσης τένις", δήλωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Karl Hale.

Προφανώς οι Federer, Nadal και Murray αποτελούν τα μεγάλα πλήγματα των διοργανωτών του Rogers Cup, αλλά δε θα είναι και οι μόνοι που θα απουσιάσουν από το Τορόντο. Η λίστα είναι μεγάλη και την ενίσχυσαν - επίσης σήμερα - oι David Ferrer και Gilles Simon! Από την αρχή της εβδομάδας, είχαν αποσύρει τις συμμετοχές τους οι Richard Gasquet και Andreas Seppi. 

Εκτός νέων απροόπτων, ο Novak Djokovic θα είναι στο Νο. 1 του ταμπλό και ο Stan Wawrinka στο Νο. 2, ενώ θα τους ακολουθήσουν οι Kei Nishikori και Milos Raonic, που θα είναι στο Νο. 3 και στο Νο. 4 του ταμπλό αντίστοιχα, και, επομένως, πιθανοί αντίπαλοι των πρώτων δύο στους ημιτελικούς. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots