ATP
To απουσιολόγιο του Rogers Cup

 
To απουσιολόγιο του Rogers Cup
To απουσιολόγιο του Rogers Cup
tennisnews team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 - 16:28

Δυστυχώς, αρκετές θα είναι οι απουσίες φέτος στο Rogers Cup, σε άνδρες και γυναίκες. Το Masters του Καναδά θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα και σε αυτό θα αγωνιστούν μόλις δύο παίκτες από την κορυφαία 5άδα της ΑΤΡ και 6 από την κορυφαία 10άδα. Δείτε αναλυτικά όλες τις απουσίες του Rogers Cup, αλλά και τους παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν. 

Το πρώτο μεγάλο πλήγμα για τους διοργανωτές ήρθε όταν ο Andy Murray ανακοίνωσε πως δε θα ταξιδέψει στο Τορόντο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, θέλοντας μερικές επιπλέον μέρες για να ξεκουραστεί και να πάει φρέσκος στο Ρίο, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια μέρα μετά, απέσυραν τη συμμετοχές τους από το τουρνουά οι δύο καλύτεροι Ισπανοί τενίστες, Rafael Nadal και David Ferrer. Λίγο μετά τον Nadal, εκτός Rogers Cup έμεινε και ο Roger Federer, όπως ανακοίνωσε. Με τελευταία ανακοίνωση αυτή του Jo-Wilfried Tsonga, οι απουσίες του Rogers Cup στο ανδρικό ταμπλό έγιναν 10! 

Μονό ανδρών - οι απουσίες:
Andy Murray Marcel Granollers
Roger Federer Borna Coric
Rafael Nadal Ernests Gulbis
David Ferrer Aljaz Bedene
Jo-Wilfried Tsonga Guillermo Garcia-Lopez
Richard Gasquet Vasek Pospisil
Gilles Simon Mikhail Kukushkin
Roberto Bautista Agut Denis Kudla
Pablo Cuevas Fernando Verdasco
Andreas Seppi Pablo Carreno Busta

Στο Νο. 1 του ταμπλό των ανδρών θα βρίσκεται ο Novak Djokovic, ενώ στο Νο. 2 θα είναι ο Stan Wawrinka, ο οποίος θα είναι ο μόνος παίκτης από το Top 5 που θα συμμετέχει στο τουρνουά, μετά από τον Σέρβο. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Νικ Κύργιος, ο οποίος είναι στο Νο. 18 της παγόσμιας κατάταξης, θα είναι στο Νο. 11 του ταμπλό. 

Μονό ανδρών - οι seeders:
1 Novak Djokovic 1 (ATP)
2 Stan Wawrinka 5
3 Kei Nishikori 6
4 Milos Raonic 7
5 Tomas Berdych 8
6 Dominic Thiem 9
7 David Goffin 11
8 Marin Cilic 12
9 John Isner 16
10 Gael Monfils 17
11 Nick Kyrgios 18
12 Bernard Tomic 19
13 Feliciano Lopez 21
14 Lucas Pouille 22
15 Philipp Kohlschreiber 23
16 Benoit Paire 24

Τις 4 wild cards για το κυρίως ταμπλό των ανδρών τις πήραν 4 Καναδοί παίκτες. Ξεχωρίζει φυσικά το όνομα του Denis Shapovalov, που είναι μόλις 17 ετών, αλλά έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη της Tennis Canada. Μόνο φέτος, ο Shapovalov έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Drummondville Challenger, κέρδισε 3 Futures τίτλους και κατέκτησε το Wimbledon στα juniors. 

Μονό ανδρών - oι wild cards:
Frank Dancevic Καναδάς
Denis Shapovalov Καναδάς
Peter Polansky Καναδάς
Steven Diez Καναδάς

Και στο τουρνουά των γυναικών, που θα φιλοξενηθεί στο Μόντρεαλ, θα υπάρξουν απουσίες. Προφανώς δε θα αγωνιστεί η Maria Sharapova, η οποία λόγω της τιμωρίας της δε δηλώθηκε καν στο τουρνουά, ενώ τις συμμετοχές τους απέσυραν 4 παίκτριες από το κυρίως ταμπλό. 

Η Victoria Azarenka, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και δε θα αγωνιστεί καθόλου στο υπόλοιπο της χρονιάς, είναι η μεγαλύτερη απουσία. Τη συμμετοχή της απέσυρε και η Belinda Bencic, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό της στον αριστερό καρπό. Η Jelena Jankovic (διάστρεμμα) και η Lesia Tsurenko (αριστερός μηρός), επίσης δε θα αγωνιστούν εξαιτίας τραυματισμών: 

Μονό γυναικών - οι απουσίες: 
Victoria Azarenka Yanina Wickmayer
Belinda Bencic Daria Gavrilova
Jelena Jankovic Misaki Doi
Lesia Tsurenko Elena Vesnina

Καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο ταμπλό των γυναικών, αφού θα αγωνιστούν και οι 5 κορυφαίες τις παγκόσμιας κατάταξης, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. Από την κορυφαία 10άδα της WTA, θα βρίσκονται στο Μόντρεαλ 9 παίκτριες. H πρωταθλήτρια και η φιναλίστ του Wimbledon, Serena Williams και Angelique Kerber, θα είναι στις πρώτες δύο θέσεις του ταμπλό, επομένως και πιθανό ζευγάρι τελικού. 

Μονό γυναικών - το ταμπλό:
1 Serena Williams 1 (WTA)
2 Angelique Kerber 2
3 Garbine Muguruza 3
4 Agnieszka Radwanska 4
5 Simona Halep 5
6 Venus Williams 7
7 Roberta Vinci 8
8 Carla Suarez Navarro 9
9 Svetlana Kuznetsova 10
10 Madison Keys 11
11 Dominika Cibulkova 12
12 Petra Kvitova 13
13 Samantha Stosur 14
14 Timea Bacsinszky 15
15 Karolina Pliskova 17
16 Johanna Konta 18

Όσον αφορά τις wild cards, η Tennis Canada προσέφερε την απευθείας συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό στην 19χρονη Francoise Abanda, καθώς και στην επίσης Καναδή, Aleksandra Wozniak. Μια wild card εξασφάλισε και η Caroline Garcia, που βρίσκεται στο Νο. 32 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά. 

Μονό γυναικών - οι wild cards: 
Francoise Abanda Καναδάς
Aleksandra Wozniak Καναδάς
Caroline Garcia Γαλλία

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots