WTA
Ακυρώθηκε και το Rogers Cup του Μόντρεαλ!

 
Ακυρώθηκε και το Rogers Cup του Μόντρεαλ!
Ακυρώθηκε και το Rogers Cup του Μόντρεαλ!
tennisnews team Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 - 20:38

Μετά και την επίσημη θέση της κυβέρνησης του Quebec να μην διεξαχθεί κανένα αθλητικό γεγονός στην πολιτεία τον Αύγουστο, η Tennis Canada ανακοίνωσε την ακύρωση του Rogers Cup του Μόντρεαλ για το 2020!

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία εξέδωσε μια ανακοίνωση πριν από λίγο, εξηγώντας πως το Rogers Cup του Μόντρεαλ, δηλαδή το WTA τουρνουά του Rogers Cup, θα επιστρέψει το 2021.

"Στην αρχή της κρίσης του COVID-19, ελπίζαμε πως η κατάσταση θα είχε επιλυθεί και θα ήμασταν σε θέση να διοργανώσουμε τα τουρνουά μας όπως ήταν προγραμματισμένα στο καλαντάρι, αλλά όσο περνούσαν οι εβδομάδες ξέραμε πως οι πιθανότητες γινόντουσαν ολοένα και λιγότερες", είπε ο Eugene Lapierre, διευθυντής του τουρνουά.

"Προτεραιότητά μας είναι η διαχείριση αυτής της κρίσης και πάντα να διασφαλίζουμε την προστασία και την υγεία των παικτών, των φιλάθλων, των εθελοντών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας. Με βαριά καρδιά λάβαμε την είδηση αυτή, αλλά καταλαβαίνουμε πως ήταν μια απόφαση που έπρεπε να παρθεί. Είμαστε σίγουροι πως θα δουλέψουμε ακούραστα τους επόμενους μήνες για να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή του αθλήματος το τουρνουά του επόμενου έτους", πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει, πως το Μόντρεαλ θα φιλοξενήσει το γυναικείο τουρνουά του Rogers Cup το 2021. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το τι θα συμβεί με το Τορόντο και αν θα είναι σε θέση να διεξάγει κανονικά το Masters 1000 της ΑΤΡ, την εβδομάδα 10-16 Αυγούστου. Είναι πάντως αμφίβολο, όπως αμφίβολο είναι και το να έχουμε τένις μέσα στο καλοκαίρι, όπως προβλέπει η μέχρι τώρα απόφαση των ATP και WTA, που κάνει λόγο για αναστολή του tour έως τις 12 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Tennis Canada

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots