ATP
Επιστρέφει στην κανονικότητα η κατάταξη της ΑΤΡ

 
Cincinnati Stadium
Cincinnati Stadium © Vic Kincer/Western & Southern Open
tn team Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 - 15:45

Από το Masters του Σινσινάτι, το οποίο ξεκινάει σε 10 μέρες, η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ επιστρέφει σε μια κανονικότητα, περίπου ενάμιση χρόνο μετά το "πάγωμα" και την αναστολή του tour.

Οι πόντοι από το προηγούμενο Western & Southern Open θα αφαιρεθούν από τους παίκτες στις 23 Αυγούστου και θα αντικατασταθούν από τους πόντους του φετινού Masters στο Σινσινάτι (το οποίο θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 15-22 Αυγούστου).

Αυτοί οι νέοι πόντοι, θα παραμείνουν στην κατοχή των παικτών για 52 εβδομάδες και θα αφαιρεθούν στις 22 Αυγούστου 2022. Επομένως, μετά από ενάμιση χρόνο περίπου η κατάταξη της ΑΤΡ θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα, αφού από αυτή την εβδομάδα και έπειτα θα συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα τουρνουά.

Το Rogers Cup, το πρώτο από τα δυο Masters 1000 της US Open Series που θα γίνει στο Τορόντο την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου, θα είναι το τελευταίο τουρνουά που θα λειτουργήσει με το σύστημα "Best of", κατά το οποίο οι παίκτες μπορούν να διατηρήσουν τους βαθμούς από το καλύτερο αποτέλεσμά τους σε ένα τουρνουά σε βάθος δυο χρόνων.

Η κατάταξη της ΑΤΡ αναμένεται να είναι σε πλήρη κανονικότητα στις 15 Αυγούστου 2022, όταν και όλοι οι πόντοι από το "Best of" σύστημα θα έχουν αφαιρεθεί από τους παίκτες και θα έχουν στην κατοχή τους βαθμούς μόνο από τα τουρνουά των 12 τελευταίων μηνών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots