WTA
Το Quebec ακυρώνει Rogers Cup

 
Το Quebec ακυρώνει Rogers Cup
Το Quebec ακυρώνει Rogers Cup
tennisnews team Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 - 12:01

Η κυβέρνηση του Quebec, ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή καμιάς αθλητικής διοργάνωσης τον Αύγουστο. Η τοποθέτηση του Rogers Cup.

"Κατανοούμε την απόφαση της κυβέρνησης του Quebec, που πρέπει να διαχειριστεί την υγεία και την ασφάλεια όλου του πληθυσμού του Quebec", δήλωσε ο Eugene Lapierre, διευθυντής του Rogers Cup που λαμβάνει χώρα στο Μόντρεαλ.

"Η προτεραιότητά μας είναι να διαχειριστούμε αυτή την κρίση και πάντα διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την υγεία των παικτών, των φιλάθλων, των εθελοντών, των συνεργατών και των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις μας παίρνονται πάνω σ' αυτή τη βάση. Θα επικοινωνήσουμε με την WTA, για να κάνουμε μια επίσημη ανακοίνωση αύριο", πρόσθεσε ο Lapierre.

Θυμίζουμε πως το Rogers Cup είναι ένα από τα τουρνουά που βρίσκεται στα tour της ΑΤΡ και της WTA, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για δυο διαφορετικές διοργανώσεις. Αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση του Μόντρεαλ θα φιλοξενούσε το γυναικείου τουρνουά (εναλλάξ κάθε χρόνο) και του Τορόντο το ανδρικό. Επομένως, η απόφαση αυτή έχει να κάνει μόνο με το τουρνουά της WTA και όχι της ΑΤΡ.

Το Rogers Cup του 2020 είναι προγραμματισμένο για την εβδομάδα 10-16 εβδομάδα, ωστόσο είναι ένα από τα τουρνουά που η ΑΤΡ θέλει να μεταφέρει ακόμα πιο νωρίς, στο ιδανικότερο δυνατό σενάριο, ώστε να κάνει το ίδιο με το US Open και να ανοίξει χώρος για μια χωμάτινη σεζόν ανάμεσα στο αμερικανικό Grand Slam και στο Roland Garros. Κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι εφικτό, τουλάχιστον όχι για το Masters του Καναδά.

H πολιτεία του Quebec αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα, με περισσότερα από 11,5 χιλιάδες κρούσματα και 241 νεκρούς από τον Covid-19 μέχρι στιγμής. Ωστόσο και η πολιτεία του Οντάριο (όπου βρίσκεται το Τορόντο), δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, με 6,2 χιλιάδες κρούσματα και 222 νεκρούς μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Έως τώρα, η κυβέρνηση του Quebec έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα, καθώς δεν επιτρέπει καμία άσκοπη μετακίνηση στους πολίτες της. Η κυβέρνηση του Οντάριο έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην βγαίνουν από το σπίτι τους από τις 24 Μαρτίου, αλλά δεν έχει κηρυχθεί ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και το όριο των συναθροίσεων είναι έως 5 άτομα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots