ATP
Ο Monfils κατέκτησε την Ουάσινγκτον (vid)

 
Ο Monfils κατέκτησε την Ουάσινγκτον (vid)
Ο Monfils κατέκτησε την Ουάσινγκτον (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 - 11:05

Ο Gael Monfils, επέστρεψε από σετ πίσω, έσωσε ένα match point και νίκησε τα μεγάλα σερβίς του Ivo Karlovic, για να σταματήσει το νικηφόρο σερί του 37χρονου Κροάτη και να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Citi Open της Ουάσινγκτον. Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του Γάλλου, πρώτος σε διοργάνωση της σειράς ATP World Tour 500.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στην Ουάσινγκτον, ο Gael Monfils επικράτησε του Ivo Karlovic με 5-7, 7-6 (6), 6-4 και κατέκτησε το Citi Open. Ήταν ο πρώτος τίτλος του Γάλλου από τον Φεβρουάριο του 2014, ο πρώτος σε 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ και ο 6ος συνολικά στην καριέρα του.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Όταν ήρθα αρχικά εδώ, είδα μεγάλα ονόματα όπως οι Arthur Ashe και Yannick Noah και σκεφτόμουν πως θα ήθελα και το όνομά μου να είναι ανάμεσά τους. Ήταν μεγάλα είδωλα για μένα. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ, το κοινό είναι εκπληκτικό και με υποστηρίζει", δήλωσε ο Monfils, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 6-19.

Ο 29χρονος Γάλλος έφτασε τους 6 τίτλους καριέρας. Είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο του στο Σόποτ της Πολωνίας το 2005, ενώ κατέκτησε επίσης το Moselle Open στη Μετς το 2009, δυο φορές το Open Sud de France στο Μονπελιέ (2010, 2014) και το Stockholm Open στη Στοκχόλμη το 2011.

Μπορεί να μην έχει τόσες καλές αναμνήσεις από τελικούς, έχοντας 19 ήττες και 5 χαμένους τελικούς σε τουρνουά της σειράς ATP World Tour 500 στο παρελθόν, το βράδυ της Κυριακής όμως ο "La Monf" έδειξε χαρακτήρα, πετυχαίνοντας μια σπουδαία ανατροπή.

Αρχικά, είχε να αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο Karlovic, που είχε 8 διαδοχικές νίκες στο tour και προερχόταν από την κατάκτηση του Hall of Fame Tennis Championships στο Νιούπορτ. Ο 37χρονος κέρδισε το πρώτο σετ με ένα break στο τέλος του, ενώ απέκτησε αποφασιστικό προβάδισμα νίκης στο 2ο σετ, όταν προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Monfils, από το πουθενά έκανε ένα break που του έδωσε ζωή στον τελικό, το πρώτο του στη βραδιά, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος "έσπασε" τον Karlovic στο τουρνουά, μετά από 53 συνεχόμενα κερδισμένα service games του Κροάτη!

To σετ πήγε σε tie-break και ο Γάλλος έσβησε και ένα match point στο 5-6, για να πάρει τους 3 τελευταίους πόντους και να το κατακτήσει με 8-6. Έχοντας πια και το ψυχολογικό αβαντάζ, ο Monfils έκανε ένα ακόμα break στο 3ο game του 3ου σετ, για να αποκτήσει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, που διατήρησε μέχρι και το τέλος του ματς.

Με αυτή την απίστευτη ανατροπή, ο Monfils κέρδισε μια επιταγή των 348.200 δολαρίων και 500 βαθμούς ΑΤΡ, που τον έφεραν 3 θέσεις ψηλότερα σήμερα, στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Karlovic, ο οποίος έφτασε μια ανάσα μακριά από τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, πραγματοποίησε νέα αξιοθαύμαστη άνοδο, αφού στα 37 του χρόνια βρίσκεται στο Νο. 27 της παγκόσμιας κατάταξης, 8 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots