ATP
Σταμάτησε τον Monfils o Ruud (vids)

 
Σταμάτησε τον Monfils o Ruud (vids)
© Abierto Mexicano
tn team Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 22:50

O Casper Ruud είχε πολύ δύσκολο έργο, χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, τελικά όμως σταμάτησε την εξαιρετική πορεία του Gael Monfils και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells.

O Ruud κέρδισε τον 37χρονο Γάλλο με 3-6, 7-6 (3), 6-4 μετά από 2,5 ώρες αγώνα στο Stadium 2 του Indian Wells Tennis Garden, για να κλείσει μια θέση στα προημιτελικά του Indian Wells Masters.

Η εκπληκτική πορεία του Monfils στο τουρνουά λίγο έλειψε να συνεχιστεί με μια ακόμα μεγάλη νίκη, καθώς ο βετεράνος Γάλλος τενίστας πήρε το 1ο σετ και είχε ευκαιρίες για να πάρει "κεφάλι" και στο 2ο.

Συγκεκριμένα, ο Ruud χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 5ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 3-2. Στο 8ο game ήταν η σειρά του Monfils να σώσει break points, 3 στο σύνολο, για να κρατήσει και εκείνος το σερβίς του, για το 4-4. Τελικώς το 2ο σετ έκρινε το tie-break, όπου ο Νορβηγός ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Και στο 3ο σετ αντιμετώπισε πρώτος break point ο Ruud, που κατάφερε να επιστρέψει από το 0-1, 30-40 και να κάνει εκείνος το break, για να προηγηθεί με 3-1. Δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο μετά απ' αυτό, κλείνοντας το ματς στο 10ο game για το 6-4.

Για 1η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells o Ruud, ο οποίος έχει μια καλή ευκαιρία να πάει ακόμα μακρύτερα, αφού στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tommy Paul και Luca Nardi. Θυμίζουμε πως ο Nardi είχε κάνει την έκπληξη της χρονιάς στον 3ο γύρο, αποκλείοντας τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots