ATP
Κύργιος: "Οι Καναδοί φίλαθλοι είναι καλύτεροι από τους Αυστραλούς" (vids)

 
Κύργιος: "Οι Καναδοί φίλαθλοι είναι καλύτεροι από τους Αυστραλούς" (vids)
Κύργιος: "Οι Καναδοί φίλαθλοι είναι καλύτεροι από τους Αυστραλούς" (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 - 16:00

Μετά από την ήττα του από τον 17χρονο Denis Shapovalov στο Τορόντο και τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Rogers Cup, ο Νικ Κύργιος δήλωσε πως οι Καναδοί φίλαθλοι υποστηρίζουν περισσότερο τους αθλητές τους, σε σχέση με τους Αυστραλούς φιλάθλους. Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε επίσης λόγο για έναν πολύ κακό αγώνα από την πλευρά του.

"Δε θα σας πω τι έκανα και τι δεν έκανα για να προετοιμαστώ γι' αυτόν τον αγώνα, απλά έπαιξα πολύ άσχημα", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κύργιος, ο οποίος ηττήθηκε από τον Shapovalov με 7-6 (2), 3-6, 6-3, στον 1ο γύρο του Rogers Cup.

Ο 17χρονος Καναδός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 370 της παγκόσμιας κατάταξης και λίγες εβδομάδες πριν κατέκτησε το Wimbledon στα Juniors, πέτυχε την πρώτη νίκη του στο ATP Tour και με διαφορά τη σημαντικότερη στην καριέρα του. Είχε μεγάλη υποστήριξη από τους συμπατριώτες του στις κερκίδες, όπως άλλωστε αναμενόταν, κάτι που παρατήρησε και ο Κύργιος.

"Πιθανότατα οι Καναδοί φίλαθλοι υποστηρίζουν τους αθλητές τους καλύτερα από τους Αυστραλούς", δήλωσε ο 21χρονος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από που προκύπτει αυτό, απάντησε: "Νομίζω πως η εικόνα μιλάει από μόνη της."

Ο Κύργιος, ο οποίος δε θα ταξιδέψει στο Ρίο καθώς δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση πολύ σύντομα, αφού θα αγωνιστεί στο BB&T Atlanta Open της Ατλάντα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Shapovalov, ο οποίος συμμετέχει στο δεύτερο τουρνουά του στο ATP Tour και έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη του είσοδο στο Top 300 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov για τον 2ο γύρο του Rogers Cup, περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots