ATP
Wawrinka και Nishikori στην 4άδα (vids)

 
Wawrinka και Nishikori στην 4άδα (vids)
Wawrinka και Nishikori στην 4άδα (vids)
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 - 0:03

Οι Stan Wawrinka και Kei Nishikori πήραν τα πρώτα δυο εισιτήρια των ημιτελικών του Rogers Cup και θα διεκδικήσουν αύριο μια θέση για τον τελικό. Ο Wawrinka χρειάστηκε μόλις 73 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Kevin Anderson, ενώ ο Nishikori δούλεψε πιο σκληρά, για να αποκλείσει τον Grigor Dimitrov.

Μια ξεκούραστη πρόκριση για τους ημιτελικούς του Τορόντο πήρε ο Stan Wawrinka, ο οποίος επιβλήθηκε του Kevin Anderson με 6-1, 6-3, πραγματοποιώντας ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι. Ο 31χρονος Ελβετός δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και αξιοποίησε τα 6 από τα 10 break points που δημιούργησε.

Απέκτησε ένα πολύ γρήγορο προβάδισμα ασφαλείας με 4-0 στο 1ο σετ, ενώ έκανε και 3ο break στο σερβίς του Νοτιαφρικανού, για να ολοκληρώσει το σετ στα 7 games. Στο 2ο σετ αξιοποίησε το δεύτερο break point του στο πολύ κρίσιμο σημείο του 8ου game για να φτάσει στο 5-3 και λίγο αργότερα να σερβίρει επιτυχημένα για την πρόκριση.

"Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Ξεκίνησα πολύ καλά από το πρώτο game. Μου έδειξε πως ήμουν έτοιμος, επιθετικός και πως είχα καλή κίνηση. Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου στη φετινή χρονιά. Ήμουν ήρεμος, σέρβιρα καλά και έκανα μερικούς καλούς συνδυασμούς. Γενικά παίζω καλά αυτή την εβδομάδα και σήμερα νομίζω πως διάβασα καλά και το παιχνίδι του", δήλωσε ο Wawrinka.

Στον αυριανό ημιτελικό, που θα είναι ο πρώτος για τον Wawrinka στον Καναδά, ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Kei Nishikori. Ο Ιάπωνας κέρδισε στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας τον Grigor Dimitrov, με 6-3, 3-6, 6-2.

Αν και έκανε ένα εξαιρετικό 1ο σετ, ο Nishikori έριξε την απόδοσή του στο 2ο σετ και έμεινε πίσω με break από πολύ νωρίς. Ο Dimitrov βρήκε την ευκαιρία του να επιστρέψει στο ματς και με νέο break στο 9ο game, πήρε το σετ με 6-3.

Ο Nishikori βρήκε και πάλι τον καλύτερο εαυτό του στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε δύο συνεχόμενα break και έφτασε να προηγείται με 5-1, για να πάρει τελικά το σετ με 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο Ιάπωνας έσωσε τα 11 από τα 13 break points που αντιμετώπισε σήμερα.

Ο Nishikori έχει αγωνιστεί σε 5 Masters διοργανώσεις φέτος και αυτή θα είναι η 4η που φτάνει τουλάχιστον μέχρι την ημιτελική φάση. Θα αγωνιστεί επίσης για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους "4" του Rogers Cup, μετά από την περσινή του παρουσία στα ημιτελικά, που είναι και η καλύτερη πορεία του στο Masters του Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots