ATP
Στα προημιτελικά της Ατλάντα

 
Στα προημιτελικά της Ατλάντα
Στα προημιτελικά της Ατλάντα
tennisnews team Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 - 12:00

Σε έναν αγώνα που άργησε να ολοκληρωθεί εξαιτίας της βροχής, ο Νικ Κύργιος νίκησε στα δυο σετ τον Jared Donaldson και επέστρεψε στις επιτυχίες, για να προκριθεί στα προημιτελικά του BB&T Atlanta Open στην Ατλάντα. 

Ο Κύργιος χρειάστηκε να περιμένει αρκετά μέχρι να καθαρίσει ο ουρανός στην Ατλάντα, όταν όμως η βροχή σταμάτησε βγήκε στο court, έπαιξε καλό τένις, πέτυχε 9 άσους και επικράτησε του Donaldson με 7-6 (4), 6-3, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αποψινούς προημιτελικούς του BB&T Atlanta Open.

"Γνώριζα πως ο Jared είχε μια πολύ καλή εβδομάδα πριν έρθει εδώ, οπότε είχε καλή ψυχολογία. Δεν έχω παίξει τόσο πολύ τένις τελευταία και είμαι χαρούμενος που πέρασα. Οι συνθήκες εδώ ταιριάζουν στο παιχνίδι μου. Μου αρέσει το στήσιμο το τουρνουά εδώ. Το ξενοδοχείο είναι πολύ κοντά στα γήπεδα και είναι ένα πολύ όμορφο περιβάλλον", δήλωσε ο Κύργιος. 

Ο Donaldson προερχόταν από το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε από τα προκριματικά του Rogers Cup και έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο στο Τορόντο, όπου ηττήθηκε από τον Milos Raonic.

Ο 19χρονος Αμερικανός είχε ένα χαμένο break point στο 3-3 του 1ου σετ, αλλά δεν το αξιοποίησε. Στο tie-break o Κύργιος δεν έχασε κανέναν πόντο στο σερβίς του και το κατέκτησε με 7-4. Στη συνέχεια ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός άνοιξε το 2ο σετ με ένα σερί 4 διαδοχικών games (4-0), για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 76 λεπτά.

"Είναι δύσκολο να επιστρέφεις σε αυτή την επιφάνεια, όπου η μπάλα πετάει λίγο, αλλά από τη στιγμή που κέρδισα το πρώτο σετ άρχισανα νιώθω καλύτερα. Έχω έναν δύσκολο αγώνα αύριο και πρέπει να παίξω ακόμα καλύτερα", δήλωσε ο Κύργιος.

Στα προημιτελικά του αμερικανικού τουρνουά, ο Νικ θα αντιμετωπίσει τον Fernando Verdasco, που βρίσκεται στο Νο. 2 του ταμπλό. Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, ο Ισπανός κέρδισε άνετα τον Julien Benneteau με 6-1, 6-3 και βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον Γάλλο στο 5-0.

Ο Κύργιος έχει αντιμετωπίσει μόνο μια φορά τον Verdasco στο παρελθόν και τον κέρδισε με 6-3, 4-6, 6-4, για τον 1ο γύρο του περσινού Rogers Cup. Η αποψινή τους αναμέτρηση θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots