ATP
4άδα και career high ο Κύργιος

 
4άδα και career high ο Κύργιος
4άδα και career high ο Κύργιος
tennisnews team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 - 0:08

Ο Νικ Κύργιος έκαμψε την αντίσταση του Fernando Verdasco στα τρία σετ και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του BB&T Atlanta Open στην Ατλάντα, εξασφαλίζοντας και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Νικ Κύργιος συνέχισε την καλή του πορεία στην Ατλάντα, αφήνοντας εκτός ημιτελικών το Νο. 2 του ταμπλό του BB&T Atlanta Open, Fernando Verdasco, με 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Ο Κύργιος έκανε σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break. Έσωσε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 2ο σετ, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 18 άσους, κερδίζοντας τους 47 από τους 57 πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε με το καλημέρα στην αναμέτρηση το break και προηγήθηκε με 3-1. Κέρδισε τους 17 από τους 18 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν επέτρεψε στον Verdasco να φτάσει σε break point, για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας ευκολότερα τα service games του. Στο 8ο game o Κύργιος είχε τη μεγάλη ευκαιρία του, καθώς προηγήθηκε με 3-4, 15-40, ο Verdasco όμως έσβησε και τα δύο break points και παρέμεινε "ζωντανός" στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Στο επόμενο game ήταν η σειρά του Verdasco να φτάσει σε break point, o Κύργιος το έσβησε όμως και έκανε το 5-4. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, στο οποίο ο Ισπανός επέστρεψε από το 2-4, κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-5.

Μπορεί να έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς στα δυο σετ, ο Κύργιος όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε δυναμικά την προσπάθειά του στο 3ο σετ. Έκανε break στο ξεκίνημα του σετ και προηγήθηκε με 3-0. Όπως είχε κάνει και στο 1ο σετ, φρόντισε να μην απειληθεί καθόλου στο σερβίς του και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα.

Ο Κύργιος προκρίθηκε στον 5ο του ημιτελικό στη φετινή χρονιά, στην οποία κέρδισε και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, τον Φεβρουάριο, στη Μασσαλία. Ο 21χρονος θα κερδίσει και μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα, θα ανεβεί δηλαδή στο Νο. 17 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στα ημιτελικά της Ατλάντα, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka, που νωρίτερα κέρδισε τον Horacio Zeballos με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στο ATP Tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots