ATP
Στον τελικό ο Κύργιος

 
Στον τελικό ο Κύργιος
Στον τελικό ο Κύργιος
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 - 0:50

Ο Νικ Κύργιος χρειάστηκε τρία σετ, αλλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στον πρώτο ημιτελικό του BB&T Atlanta Open, κερδίζοντας τον Yoshihito Nishioka. Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός προκρίθηκε στον τρίτο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον δεύτερο φετινό του τίτλο.

Μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ο Νικ Κύργιος κέρδισε τον Yoshihito Nishioka με 6-3, 3-6, 6-3, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του BB&T Atlanta Open, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός έβγαλε 16 άσους και έσωσε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε, για να πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα του, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο, με τις συνθήκες να επιβαρύνουν και τους δυο παίκτες, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας.

"Είχε ζέστη και υγρασία σήμερα. Ο Yoshi είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και σε κάνει να χτυπάς πολλές φορές τη μπάλα, σε μεγάλα ράλι. Το κοινό ήταν επίσης απίθανο. Μπήκα δυνατά στο τρίτο σετ και έδειξα καλό μαχητικό πνεύμα", σχολίασε ο Κύργιος, ο οποίος θα αγωνιστεί για 3η φορά σε τελικό ΑΤΡ στην καριέρα του.

"Αισθάνομαι πολύ καλά. Ήξερα από την αρχή της εβδομάδας ότι μπορούσα να φτάσω μακριά εδώ. Δεν είναι μεγάλη έκπληξη, αλλά σίγουρα είμαι ευγνώμων που τα κατάφερα", πρόσθεσε ο 21χρονος, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 18 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Κύργιος είχε εξασφαλίσει ήδη νέο career high με την πρόκρισή του στα ημιτελικά και με τη σημερινή του νίκη κερδίζει άλλη μια θέση. Τη Δευτέρα θα είναι στο Νο. 16 της παγκόσμιας κατάταξης, ψηλότερα από ποτέ στην καριέρα του.

Αν και κέρδισε στο πρώτο σετ, δείχνοντας να ελέγχει γενικά τον ρυθμό του αγώνα, ο Κύργιος αντιμετώπισε προβλήματα στο 2ο σετ. Ο 20χρονος Ιάπωνας έκανε ένα γρήγορο break, το μοναδικό του στον αγώνα και προηγήθηκε με 3-0, για να διατηρήσει έστω και δύσκολα το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του σετ, το οποίο πήρε με 6-3.

Ο Ελληνοαυστραλός πάντως ήταν ο καλύτερος παίκτης στο αποφασιστικό τρίτο σετ, στο οποίο σέρβιρε εξίσου καλά με το πρώτο, δεν αντιμετώπισε break point και έβγαλε 7 άσους, για να κάνει ένα break στο 6ο game και να ξεφύγει με 4-2. Λίγο αργότερα έφτασε στο 6-3, ολοκληρώνοντας το 3ο σετ με 14 κερδισμένους πόντους στους 15 των πρώτων του σερβίς.

Ο Κύργιος θα περιμένει τώρα τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στους δυο Αμερικανούς "γίγαντες". Τον κορυφαίο του ταμπλό, John Isner, που είναι 2,08μ., και τον 18χρονο Reilly Opelka, που βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά και πραγματοποιεί το καλύτερο τουρνουά της ζωής του.

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος είχε δώσει τον πρώτο του τελικό τον Μάιο του 2015 στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, αλλά έχασε από τον Richard Gasquet (3-6, 2-6). Τον φετινό Φεβρουάριο προκρίθηκε για δεύτερη φορά σε τελικό, κατακτώντας το Open 13 στη Μασσαλία (κέρδισε τον Marin Cilic 6-2, 7-6) και τώρα θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots