ATP
Ο Κύργιος νέο αφεντικό στην Ατλάντα!

 
Ο Κύργιος νέο αφεντικό στην Ατλάντα!
Ο Κύργιος νέο αφεντικό στην Ατλάντα!
tennisnews team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 - 21:55

Μετά από 4 χρόνια, το αφεντικό άλλαξε στην Ατλάντα! Ο Νικ Κύργιος κέρδισε τον John Isner σε έναν πολύ κλειστό τελικό στο BB&T Atlanta Open και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στη φετινή σεζόν. Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός, θα βρίσκεται στο Νο. 16 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα.

Ο Κύργιος έκανε ακόμη έναν φανταστικό αγώνα από τη γραμμή του σερβίς, έσβησε 4 break points, δεν έχασε το σερβίς του, πέτυχε 18 άσους και επικράτησε του Isner με 7-6 (3), 7-6 (4) σε 1 ώρα και 47 λεπτά, για να ρίξει τον Αμερικανό από τον θρόνο του στην Ατλάντα, μετά από 4 χρόνια!

Ο Isner είχε κατακτήσει το BB&T Atlanta Open το 2013, το 2014 και το 2015. Μπήκε στον τελικό έχοντας 15 διαδοχικές νίκες στο αμερικανικό τουρνουά και 3 συνεχόμενους τίτλους. Αυτό σταμάτησε σήμερα, με την πολύ καλή παρουσία του Κύργιου.

Στο 1ο σετ αμφότεροι οι δύο παίκτες είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Ο Kύργιος είχε δυο χαμένα break points και ο Isner 3, με τους δυο παίκτες να τα σβήνουν όλα και να τελειώνουν το σετ έχοντας από 10 άσους! Στο tie-break, που έκρινε το νικητή αυτού του σετ, ο Κύργιος πατούσε καλύτερα στο court, κέρδισε τους 6 από τους 7 πρώτους πόντους (6-1) και τελικά το πήρε με 7-3, για να αποκτήσει το πρώτο ουσιαστικό προβάδισμα του τελικού.

Ο τελικός συνέχισε να είναι ένα παιχνίδι με δυνατά, "βαριά" σερβίς και χωρίς πολλές ευκαιρίες για τους receivers. Το 2ο σετ είχε ακόμα λιγότερες ευκαιρίες για break, μόλις μια. Ο Κύργιος έφτασε δυο πόντους μακριά από την κατάκτηση του τίτλου όταν προηγήθηκε με 4-5, 15-30, ο Isner όμως κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 5-5.

Αργότερα ο Αμερικανός "γίγαντας" δημιούργησε το μοναδικό break point σε αυτό το 2ο σετ, έχοντας τη "χρυσή" ευκαιρία να αποκτήσει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σετ. Ο Κύργιος όμως έβγαλε 3 συνεχόμενα καλά σερβίς και άντεξε στην πίεση του Isner, για να τον αναγκάσει να σερβίρει για δεύτερη φορά για να μείνει στον αγώνα, στο 6-5.

Ο Isner τα κατάφερε και με ένα άνετο κράτημα σερβίς, έστειλε και το 2ο σετ σε tie-break. O Κύργιος μπορεί να έχασε το γρήγορο προβάδισμα που πήρε με mini-break και να έμεινε πίσω με 2-3, αλλά κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και έφτασε στο 6-3, για να δημιουργήσει τριπλό championship point. O 21χρονος αξιοποίησε τη 2η του ευκαιρία με double fault και έριξε τον Isner από την κορυφή της Ατλάντα για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο Κύργιος κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Open 13 στη Μασσαλία της Γαλλίας. Ήταν ο 3ος τελικός για τον 21χρονο στο tour, που πλέον έχει ρεκόρ 2-1 νίκες ως φιναλίστ.

Ο Κύργιος κέρδισε μια επιταγή των 109.950 δολαρίων, ενώ με τους 250 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του, θα φτάσει στους 2.115 και θα βρίσκεται στο Νο. 16 της παγκόσμιας κατάταξης από αύριο, ψηλότερα από ποτέ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots