ATP
Τραυματίστηκε ο Raonic, τελικό ο Dimitrov

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov
tennisnews team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 - 18:57

O Milos Raonic απέσυρε τη συμμετοχή του από το China Open πριν από λίγα λεπτά, εξαιτίας τραυματισμού. Αυτό σημαίνει πως ο Grigor Dimitrov πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Πεκίνου (Κυριακή, 14:30GR), όπου περίμενε ο Andy Murray.

Ο Raonic, ο οποίος αναγκάστηκε να δώσει δύο αγώνες χθες εξαιτίας των βροχών που άφησαν πίσω το πρόγραμμα στο China Open αυτή την εβδομάδα, απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά πριν από λίγα λεπτά, λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο.

Ο 25χρονος Καναδός κέρδισε τον Malek Jaziri (6-3, 6-4) και τον Pablo Carreno Busta (6-4, 6-4) την Παρασκευή, για να προκριθεί στα ημιτελικά του China Open. Εκεί θα αντιμετώπιζε τον Grigor Dimitrov, ο αγώνας τους όμως ακυρώθηκε και ο Βούλγαρος μπήκε με walkover στον τελικό.

Θα είναι ο 9ος τελικός στην καριέρα του Dimitrov, που έχει 4 τίτλους και 4 χαμένους τελικούς. Φέτος έχει παίξει σε δυο τελικούς, στο Σίνεϊ και στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς όμως να κερδίσει τίτλο. Αν κατακτήσει το τρόπαιο στο Πεκίνο, θα ισοφαρίσει και τον σημαντικότερο τίτλο του, το Mexican Open που είχε κατακτήσει στο Ακαπούλκο τον Μάρτιο του 2014.

Στον τελικό της Κυριακής, που θα γίνει στις 14:30 το μεσημέρι, ο Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray, που κέρδισε νωρίτερα τον David Ferrer με 6-2, 6-3.

Dimitrov και Murray έχουν συναντηθεί 10 φορές στο παρελθόν και ο Βρετανός κέρδισε τις 7 από αυτές (7-3). Φέτος έχουν αναμετρηθεί δυο φορές και έχουν από μια νίκη. Ο Βούλγαρος είχε κερδίσει με 6-7 (1), 6-4, 6-3 στο Miami Masters, ενώ ο Murray τον είχε κερδίσει εύκολα με 6-1, 6-2, 6-2 στον 4ο γύρο του US Open πριν ένα μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots