ATP
O παλιός, καλός Nole! (vids)

 
O παλιός, καλός Nole! (vids)
O παλιός, καλός Nole! (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 - 21:09

O μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια στο Indian Wells, Novak Djokovic, δείχνει πως ξαναβρίσκει τη φόρμα του και πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Juan Martin Del Potro, έκαμψε την αντίσταση του Αργεντινού στα τρία σετ, για να φτάσει τις 300 νίκες καριέρας σε Masters διοργανώσεις! Στους "16" του Indian Wells, ο Nole θα έχει την ευκαιρία για ρεβάνς, απέναντι στον Νικ Κύργιο.

Ο Novak Djokovic ανεβάζει στροφές στο Indian Wells, δείχνοντας ικανός να βρει ξανά τον καλύτερό του εαυτό, σε ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά. Ο 29χρονος Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε του Juan Martin Del Potro με 7-5, 4-6, 6-1, πετυχαίνοντας τη 2η νίκη του απέναντι στον Αργεντινό μέσα σε λίγες μέρες, καθώς και την 13η συνολικά, σε 17 αναμετρήσεις (13-4).

O Del Potro άνοιξε τον αγώνα με ένα break και προηγήθηκε με 2-0 και πίεσε τον Djokovic και στα επόμενα games, με τον Σέρβο να κρατάει δύσκολα το σερβίς του, για να μειώσει σε 2-1 και σε 3-2. Αυτό ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στο σετ, αφού στη συνέχεια ο Nole ανέβασε την απόδοσή του και έκανε δύο break.

Το πρώτο για να ισοφαρίσει σε 3-3 και το δεύτερο για να πάρει το σετ στο 12ο game, κάνοντας το 7-5 με αρκετά δραματικό τρόπο. Ο πόντος του set point παίχτηκε δυο φορές, αφού μετά από ένα μεγάλο ράλι με πολλές επιτυχημένες άμυνες του Σέρβου, ο επόπτης φώναξε λανθασμένα άουτ. Εξοργισμένος ο Novak έκανε challenge και δικαιώθηκε, για να παιχτεί ξανά ο πόντος και να τον πάρει με ένα άστοχο forehand του Del Potro.

Ο Αργεντινός ξεκίνησε το 2ο σετ όπως και το πρώτο, με ένα break, για το 2-0. Αυτή τη φορά όμως έκανε άλλο ένα, για να ενισχύσει το προβάδισμά του στο 4-1. Ο Nole μάζεψε αμέσως τη διαφορά και μείωσε σε 4-3, ο Delpo δεν του άφησε άλλα περιθώρια όμως στο υπόλοιπο του σετ, για να κρατήσει τα δυο τελευταία service games του και να φτάσει στο 6-4.

Όπως και ο προηγούμενος αγώνας τους, που είχε γίνει πριν μερικές μέρες στο Ακαπούλκο, έτσι και αυτός, χρειάστηκε 3ο σετ για να βγάλει νικητή. Για άλλη μια φορά όμως, ο Djokovic ήταν ο παίκτης που πανηγύρισε τελευταίος.

Ο Nole έκανε ένα άψογο 3ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις ένα game και σε αυτό είχε πιέσει αρκετά τον αντίπαλό του. Ο Del Potro κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 1-1 στο ξεκίνημα του σετ και ακολούθησε ένας μονόλογος από τον Σέρβο, που πήρε 5 games στη σειρά και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά.

Αυτή ήταν η 49η νίκη για τον Djokovic στο Indian Wells (49-6), όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 4 φορές στο παρελθόν, 3 από αυτές συνεχόμενες, τα τελευταία τρία χρόνια (2011, 2014, 2015, 2016). Έφτασε επίσης τις 19 διαδοχικές νίκες στην έρημο της Καλιφόρνια.

Να σημειωθεί επίσης πως αυτή ήταν η 300ή νίκη του Djokovic σε Masters διοργάνωση, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 300-62.

O Nole θα έχει άλλον έναν πολύ δύσκολο αγώνα στη συνέχεια, με έναν παίκτη που επίσης είχε συναντήσει στο Ακαπούλκο πριν δυο εβδομάδες. Ο λόγος για τον Νικ Κύργιο, που ήταν ο μεγάλος νικητής στη μάχη της νέας γενιάς, επικρατώντας του Alexander Zverev με 6-3, 6-4.

Ο Κύργιος βρίκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όχι μόνο επειδή κέρδισε τον Zverev, αλλά επειδή είχε κερδίσει και τον Djokovic πριν δυο εβδομάδες στο Ακαπούλκο, επίσης στα δυο σετ, στην πρώτη του συνάντηση με τον κάτοχο 12 Grand Slam τίτλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots