ATP
Συμφωνείτε με τους κανονισμούς του Next Gen Finals;

 
Συμφωνείτε με τους κανονισμούς του Next Gen Finals;
Συμφωνείτε με τους κανονισμούς του Next Gen Finals;
tennisnews team Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 - 17:55

Πάρτε μέρος και δείτε τα αποτελέσματα από την έρευνα του tennisnews.gr, για τους νέους κανονισμούς που σύστησε η ΑΤΡ στο τένις, μέσα από το Next Gen ATP Finals.

Η ΑΤΡ διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το Next Gen ATP Finals, ένα τουρνουά που κυμαίνεται στη λογική του ATP Finals, αλλά αφορά μόνο τους "Next Gen" τενίστες, τους κορυφαίους δηλαδή παίκτες που δεν έχουν ξεπεράσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.

Το σύστημα είναι ίδιο, δηλαδή 2 όμιλοι που αποτελούνται από 4 παίκτες, με τους 2 κορυφαίους του κάθε ομίλου να περνούν στην ημιτελική φάση, αλλά οι κανονισμοί αρκετά διαφορετικοί με όσα έχουμε συνηθίσει, σε μια προσπάθεια της ΑΤΡ να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής σε κάποιους κανονισμούς και να δει στην πράξη αν θα έχουν θετική ή αρνητική επίδραση.

Αποφασίσαμε να κάνουμε τη δική μας έρευνα, για να δούμε με ποιες αλλαγές συμφωνεί και με ποιες όχι, η ελληνική κοινότητα του τένις. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις σημαντικότερες αλλαγές, πάρτε μέρος στην έρευνα και ταυτόχρονα δείτε τα αποτελέσματα!

Score system: 

  • Αγώνες best-of-five (στα 3 κερδισμένα σετ)
  • Το σετ τελειώνει στα 4 κερδισμένα games
  • Αν ένα σετ πάει στο 3-3 θα γίνει ένα κανονικό tie-break (στους 7 κερδισμένους πόντους)
  • Δεν υπάρχουν πλεονεκτήμα μετά το 40-40 (επιλογή του παίκτη που έχει το σερβίς)
  • Δεν υπάρχουν let στα σερβίς
 

Ο κανονισμός των 5 λεπτών: Ο κάθε αγώνας ξεκινάει ακριβώς 5 λεπτά μετά από την είσοδο του δεύτερου παίκτη στο γήπεδο.

 

Shot clock 25 δευτεροολέπτων: Υπάρχει ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα 25 δευτερόλεπτα, ανάμεσα σε κάθε πόντο, έτσι ώστε να μην παραβαίνουν τον γνωστό κανονισμό οι παίκτες και να αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες στους διαιτητές, όταν τιμωρούνται ή προειδοποιούνται (warning).

 

On-court coaching: Οι προπονητές δεν έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στο court, ωστόσο είναι εξοπλισμένοι με ακουστικά και μικρόφωνο, για να μπορούν να συμβουλέψουν τους παίκτες τους μέσω ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας μέσα στον αγώνα. Η ενδοεπικοινωνία αυτή γίνεται επιτρεπτή στο τέλος του κάθε σετ και όχι ανάμεσα στα games. Ανάμεσα στα games μπορεί να επιτραπεί μόνο αν ο αντίπαλος παίκτης έχει πάρει ιατρικό τάιμ άουτ ή άδεια για να πάει στην τουαλέτα.

 

Ιατρικά τάιμ άουτ: Επιτρέπεται μόνο ένα ιατρικό τάιμ άουτ για κάθε παίκτη σε έναν αγώνα. Αν κάποιος παίκτης εξαντλήσει το δικαίωμά του για ιατρικό τάιμ άουτ, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να λαμβάνει τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή ανάμεσα στις διακοπές, αλλά και αυτή μόνο αν πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα τραυματισμού που τον ανάγκασε να καλέσει το τάιμ άουτ του.

 

Φίλαθλοι: Στους επίσημους αγώνες, οι πόρτες ανοίγουν μόνο στις διακοπές και κλείνουν όταν ξεκινάει εκ νέου το παιχνίδι. Αυτό δεν ισχύει στο Μιλάνο, καθώς οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο και να κινούνται κατά τη διάρκεια που παίζεται ο αγώνας. Εξαιρούνται βέβαια οι κερκίδες που βρίσκονται πίσω από τις baseline.

 

Hawk-Eye: Δεν υπάρχουν κριτές γραμμών για να βοηθούν τον διαιτητή στο γήπεδο. Υπάρχει ωστόσο ένα σύστημα Hawk-Eye μεγάλης ακρίβειας, που τον ενημερώνει για κάθε κατάληξη της μπάλας. Το μοναδικό πρόβλημα σε αυτό είναι οι αποφάσεις για τα foot fault, για τις οποίες όμως οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν challenge. Αν θεωρούν πως ο αντίπαλός τους έχει πατήσει τη baseline πριν σερβίρει, μπορούν να κάνουν ένσταση και να δουν το replay από μια κάμερα που κάνει zoom στα πόδια των παικτών.

 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots