ATP
O Medjedovic τον τίτλο στην Τζέντα (vids)

 
O Medjedovic τον τίτλο στην Τζέντα (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 - 21:44

O Hamad Medjedovic είναι ο νέος πρωταθλητής του Next Gen ATP Finals στην Τζέντα, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό το Νο.1 του ταμπλό, Arthur Fils.

O 20χρονος Hamad Medjedovic έγινε ο 6ος πρωταθλητής του Next Gen Finals, κερδίζοντας στον τελικό τον Arthur Fils με 3-4 (6), 4-1, 4-2, 3-4 (9), 4-1.

Ο Medjedovic, προστατευόμενος του Novak Djokovic, κέρδισε το 88% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (61/69) και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατέκτησε τον τίτλο στο Next Gen Finals, κερδίζοντας και το μεγάλο έπαθλο των 514.000 δολαρίων.

Ο νεαρός Σέρβος έχασε διπλό set point στο tie-break του 1ου σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 6-4, με τον Fils να κερδίζει τους 4 επόμενους πόντους και να παίρνει μέσα από τα χέρια του το σετ.

Δεν πτοήθηκε ο Medjedovic, που άνοιξε με break το 2ο και το 3ο σετ, για να τα κερδίσει με 4-1 και 4-2 αντίστοιχα. Στο 4ο σετ είχε 2 match points στο tie-break, στο 6-5 και στο 8-7, ο Fils όμως κατάφερε να κερδίσει ακόμα ένα πολύ κλειστό σετ και να στείλει τον τελικό σε 5ο.

Εκεί ωστόσο ο Medjedovic έκανε για μια ακόμα φορά ένα γρήγορο break, για να προηγηθεί με 3-0 και να το κατακτήσει με 4-1, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά αγώνα.

Ο Medjedovic ολοκλήρωσε αήττητος τη φανταστική του εβδομάδα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου κέρδισε και τους 5 αγώνες του. Αξίζει να σημειωθεί πως μπήκε ως Νο.6 του ταμπλό στο τουρνουά ο Medjedovic, που βρίσκεται στο Νο.110 του κόσμου. Ήταν μάλιστα στο Νο.10 του Race, αλλά δεν αγωνίστηκαν στο Next Gen Finals οι πρώτοι 4 του Race, Carlos Alcaraz, Holger Rune, Ben Shelton και Lorenzo Musetti. Ο Fils, Νο.36 στον κόσμο, ήταν ο 5ος στο Race και μπήκε στο τουρνουά ως Νο.1 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots