ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στη Σαουδική Αραβία το Next Gen Finals

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στη Σαουδική Αραβία το Next Gen Finals
© ATP
tn team Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 - 17:32

Είναι πλέον και επίσημο πως η πόλη της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας θα φιλοξενήσει το Next Gen Finals στο τέλος της φετινής σεζόν.

Μια φήμη που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό επιβεβαιώθηκε και επίσημα σήμερα, με την ΑΤΡ να ανακοινώνει πως το Next Gen ATP Finals του 2023 θα διεξαχθεί στην Τζέντα, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Το τουρνουά θα γίνει στις κλειστές εγκαταστάσεις του King Abdullah Sports City, με χρηματικά έπαθλα που φτάνουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια - ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που αλλάζει πόλη διεξαγωγής το Next Gen Finals, το οποίο γινόταν στο Μιλάνο της Ιταλίας για τα πρώτα 5 χρόνια του.

Με την κίνηση αυτή, η Σαουηδική Αραβία επιβεβαιώνει τις προθέσεις της να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα και στο άθλημα του τένις. Θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται και πολλά τουρνουά επίδειξης με μεγάλα ονόματα στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Στο Next Gen Finals, όπου έχουν δοκιμαστεί και αρκετά πράγματα τα οποία μετ' έπειτα είδαμε και στο ATP Tour, όπως το on-court coaching ή το live hawk-eye, πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί μεταξύ άλλων οι Carlos Alcaraz (2021), Jannik Sinner (2019) και Στέφανος Τσιτσιπάς (2018).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots