ATP
Απέσυρε τη συμμετοχή του από το Μιλάνο o Rune

 
Απέσυρε τη συμμετοχή του από το Μιλάνο o Rune
© Rolex Paris Masters
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 20:38

Όπως αναμενόταν, ο Holger Rune απέσυρε τη συμμετοχή του από το Next Gen ATP Finals του Μιλάνου, λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου του στο Bercy.

Ο Rune είχε μια εξαντλητική εβδομάδα στο Παρίσι, όπου έπαιξε 6 αγώνες μέσα σε 6 ημέρες, με τις 5 τελευταίες ημέρες να κερδίσει 5 παίκτες από το Top 10!

Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Novak Djokovic στον τελικό, ο Rune απέσυρε τη συμμετοχή του από το Next Gen ATP Finals, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Μιλάνο. Ο 19χρονος Δανός θα ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, αν αγωνιζόταν στο τουρνουά.

Ο Rune γνώριζε από χθες ότι θα έπαιζε στον τελικό του Παρισιού, ενώ αυτή ήταν η 3η διαδοχική εβδομάδα που έμεινε μέχρι τον τελικό σε ένα τουρνουά. Ως εκ τούτου το ότι περίμενε μέχρι σήμερα να πάρει την απόφασή του, μετά την κλήρωση των ομίλων στο Μιλάνο, σημαίνει πως επηρεάστηκε από τους βαθμούς που κέρδισε στο Bercy.

Συγκεκριμένα ο 19χρονος ανέβηκε στο Νο.10 του Race με την κατάκτηση του Paris Masters και μετά και την απόσυρση του Carlos Alcaraz από το Τορίνο, είναι πλέον ο 1ος στη λίστα των alternates. Συνεπώς, αν κάποιος άλλος από τους 8 φιναλίστ δεν καταφέρει να αγωνιστεί ή να ολοκληρώσει το round robin, τότε ο Rune θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το ντεμπούτο του στο ATP Finals, σε μια εβδομάδα (13-20 Νοεμβρίου).

Στο μεταξύ, το κενό που άφησε ο Rune στο Μιλάνο θα το καλύψει ο Matteo Arnaldi, που θα είναι ο 3ος Ιταλός που θα λάβει μέρος στο τουρνουά, μαζί με τους Lorenzo Musetti και Francesco Passaro.

Αναλυτικά τα Group του Μιλάνου:

Green Group
Brandon Nakashima
Jiri Lehecka
Francesco Passaro
Matteo Arnaldi

Red Group
Lorenzo Musetti
Jack Draper
Chun-hsin Tseng
Dominic Stricker

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots